Rajamäen kurpitsapikkelsi

Pikkelsi sopii kotitekoisiin hampurilaisiin loistavasti.

Ainekset

  • 3 l kurpitsakuutioita
  • (noin 4 kg:n kurpitsa)

Mausteliemi

  • 5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
  • 8 dl vettä
  • 6 dl sokeria
  • 1 rkl neilikoita
  • 1 kanelitanko
  • pala muskottikukkaa

Valmistusohje

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet sekä pehmeä osa. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi. Kaada kurpitsakuutiot kiehuvaan liemeen ja keitä kunnes kuutiot ovat läpikuultavia. Varo keittämästä liikaa, etteivät kuutiot hajoa.

Kaada kuuma salaatti liemineen lasitölkkiin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot. Säilytä pikkelsi alle kymmenessä asteessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!