Rajamäen kurpitsapikkelsi
Pikkelsi sopii kotitekoisiin hampurilaisiin loistavasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 l kurpitsakuutioita
- (noin 4 kg:n kurpitsa)
Mausteliemi
- 5 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
- 8 dl vettä
- 6 dl sokeria
- 1 rkl neilikoita
- 1 kanelitanko
- pala muskottikukkaa
Valmistusohje
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet sekä pehmeä osa. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi. Kaada kurpitsakuutiot kiehuvaan liemeen ja keitä kunnes kuutiot ovat läpikuultavia. Varo keittämästä liikaa, etteivät kuutiot hajoa.
Kaada kuuma salaatti liemineen lasitölkkiin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot. Säilytä pikkelsi alle kymmenessä asteessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka