Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaurapuuro Hans Välimäen tapaan

Brasserie Lionne puuro
Hans Välimäen kaurapuuroa on tarjolla helsinkiläisessä Brasserie Lionne -ravintolassa.Jarno Jussila/Brasserie Lionne
Julkaistu 24.04.2025 16:10

MTV LIFESTYLE

Tätä puuroa tarjoillaan helsinkiläisessä Hans Välimäen Brasserie Lionne -ravintolassa.

Puuro

  • 300 g mustia yön yli liotettuja kauraryynejä
  • 6 dl vettä
  • 6 dl kookosmaitoa
  • 10 g suolaa
  • 4 kanelitankoa
  • 20 g sokeria
  • 2 g kanelijauhetta

Taateli-tamarindikastike

  • 100 g fariinisokeria
  • 100 g tamarindia
  • 600 g kuivattuja taateleita
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 1 vaniljatanko (käytä sisus)
  • Ripaus suolaa

Valmistusohje

Puuron valmistus: 

  1. Laita kaikki muut ainekset paitsi kanelijauhe kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 30–50 minuuttia, kunnes puuro sakenee. 
  2. Lisää lopuksi kanelijauhe ja tarkista maku. 

Kastikkeen valmistus:

  1. Ruskista kevyesti fariinisokeria kattilassa. Lisää tamarindi ja sekoita nopeasti. 
  2. Ota kattila liedeltä, lisää taatelit, vaniljansisus ja kookosmaito.
  3.  Aja sileäksi tehosekoittimessa. Mausta ripauksella suolaa.

Tuoreimmat aiheesta

Makea puuro