Raakaruokaa: Porkkanakakku & Cashewkerma

Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo

Ainekset

  • 3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 2 dl pekaanipähkinöitä, mutta taas voi käyttää vaikka hassel- , cashew- tai saksanpähkinää tai manteleita. Allerginen voi käyttää auringonkukansiemeniä tai kuorittuja hampunsiemeniä.
  • 1 dl taateleita
  • ½ dl kookoshiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • hippu neilikkaa
  • hyppysellinen suolaa

Cashewkerma

  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl raakakookosöljyä (ei välttämätön)
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • vaniljaa
  • vettä

Valmistusohje

Jos käytät muita kuin siemeniä, sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa hieman rouheiseksi. Jos käytät siemeniä, jauha ne ensin kuivassa tehosekoittimessa jauheeksi ja yhdistä sitten kaikki ainekset monitoimikoneessa taikinaksi. Jos monitoimikonetta ei ole, leikkele taatelit silpuksi ja yhdistä kaikki ainekset taikinaksi käsin.

Painele kakkumassa lautaselle n. 1½ cm:n paksuiseksi levyksi. Valmista cashewkerma. Jos olet allerginen, voit tehdä päällisen 2 banaanista ja 1 avokadosta, lisätä hieman sitruunaa, vaniljaa, ½ tl psylliumia (marketin leivontapuolelta) sekä tarvittaessa vähän vettä ja sekoittaa tasaiseksi.

Cashewkerma:

Jauha pähkinät tehosekoittimessa. Lisää loput ainekset ja sekoita vettä n. 0.75 dl. Lisää vettä tarvittaessa niin, että syntyy puuronpaksuinen leviävä seos. Anna sen vetäytyä puolisen tuntia. Levitä kerma kakun päälle. Koristele kakku hedelmäpalasilla tms. ja siirrä viileään tekeytymään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!