Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raakaruokaa: Porkkanakakku & Cashewkerma

Julkaistu 05.12.2013 09:44

Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 2 dl pekaanipähkinöitä, mutta taas voi käyttää vaikka hassel- , cashew- tai saksanpähkinää tai manteleita. Allerginen voi käyttää auringonkukansiemeniä tai kuorittuja hampunsiemeniä.
  • 1 dl taateleita
  • ½ dl kookoshiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • hippu neilikkaa
  • hyppysellinen suolaa

Cashewkerma

  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl raakakookosöljyä (ei välttämätön)
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • vaniljaa
  • vettä

Valmistusohje

Jos käytät muita kuin siemeniä, sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa hieman rouheiseksi. Jos käytät siemeniä, jauha ne ensin kuivassa tehosekoittimessa jauheeksi ja yhdistä sitten kaikki ainekset monitoimikoneessa taikinaksi. Jos monitoimikonetta ei ole, leikkele taatelit silpuksi ja yhdistä kaikki ainekset taikinaksi käsin.

Painele kakkumassa lautaselle n. 1½ cm:n paksuiseksi levyksi. Valmista cashewkerma. Jos olet allerginen, voit tehdä päällisen 2 banaanista ja 1 avokadosta, lisätä hieman sitruunaa, vaniljaa, ½ tl psylliumia (marketin leivontapuolelta) sekä tarvittaessa vähän vettä ja sekoittaa tasaiseksi.

Cashewkerma:

Jauha pähkinät tehosekoittimessa. Lisää loput ainekset ja sekoita vettä n. 0.75 dl. Lisää vettä tarvittaessa niin, että syntyy puuronpaksuinen leviävä seos. Anna sen vetäytyä puolisen tuntia. Levitä kerma kakun päälle. Koristele kakku hedelmäpalasilla tms. ja siirrä viileään tekeytymään.

Lisää aiheesta:

Tuorepuuro mustikoilla ja cashewkermallaPääsiäisen porkkanakakkuItse tehdyt energiapatukatHuomenta Suomen EnergiapatukatRaakaruokaa: Piparit(aikina)Pähkinäiset piparineliöt
PorkkanakakkuKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluKasvisruokaPikkujoulutJuhlatGoGreenLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku
  • 18.12.202010:41
    Juustokakku

    Puolukka-kinuskijuustokakku – suussa sulava juustokakku porkkanakakkupohjalla

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Katjan rohkean rakastajan porkkanaleivokset

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Pääsiäisen porkkanakakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkanakakku appelsiinimarmeladilla

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Porkkana-punajuurikakku