Raakaperunaohukaiset pekonin kera
Julkaistu
Tee molempien käsien peukaloista ja etusormista ympyrä. Siinä saat klassisen raakaperunaohukaisen mitan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 1 tl suolaa
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 600 g pekonia
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat. Mausta ripauksella suolaa. Paista pekonit rapeiksi, nopeasti kuumassa pannussa. Pidä lämpimänä.
2. Alenna lämpöä. Laita pannuun perunaraastetta ja litistä. Paista pekoninrasvassa ja voissa, kunnes ohukaiset ovat hieman rapeita reunoilta.
3. Käännä varovaisesti leveällä paistinlastalla ja paista toiselta puolelta. Tarjoile raakaperunaohukaiset heti pekonin ja puolukoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Anun mokkakakku
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista