Paistettua pekonia juureskakun kera
Maukkaat juuressuikaleet rapeana, kullanruskeaksi paistettuna kakkuna, rapeaksi paistettua pekonia ja puolukoita; erittäin maistuvaa varsinkin perunaohukaisten ystävälle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g pekonia viipaleina
- 2 porkkanaa
- 150 g juuriselleriä
- 4 perunaa
- 2-3 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhdo porkkana, selleri ja perunat. Suikaloi kaikki juurekset.
2. Sulata voi paistinpannussa. Laita juuressuikaleet pannuun, levitä ne koko pannulle ja painele litteäksi paistinlastalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista keskilämmöllä kunnes juureskakku on pohjasta kauniin värinen.
3. Käännä kakku lautasen avulla. Paista rapeaksi ja läpikypsäksi. Paista pekoni rapeaksi ja tarjoile juureskakun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka