Perunaohukaiset pekonin ja puolukkahillon kera

Perunaohukaiset on pohjoismainen ruokaklassikko. Sen salaisuus on taikinaan sisältyvä raakana raastettu peruna. Tämän klassikom seuraksi sopivat paistettu pekoni ja puolukkasurvos.

4 annosta

  • 800 g perunaa
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • 50 g voita

Tarjoiluun

  • 500 g pekonia
  • puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Tee kananmunasta, jauhoista ja maidosta taikina. Kuori perunat ja raasta ne suoraan taikinaan niin, ne eivät ehdi tummua. Mausta suolalla.

2. paista taikinasta pieniä ohukaisia voissa kohtalaisella lämmöllä. Huolehdi, että peruna kypsyy läpikotaisin.

3. Paloittele pekoni ja paista se kuumalla pannulla rapeaksi. Tarjoile perunaohukaiset puolukkahillon ja pekonin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.