Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunaohukaiset pekonin ja puolukkahillon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 800 g perunaa
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • 50 g voita

Tarjoiluun

  • 500 g pekonia
  • puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Tee kananmunasta, jauhoista ja maidosta taikina. Kuori perunat ja raasta ne suoraan taikinaan niin, ne eivät ehdi tummua. Mausta suolalla.

2. paista taikinasta pieniä ohukaisia voissa kohtalaisella lämmöllä. Huolehdi, että peruna kypsyy läpikotaisin.

3. Paloittele pekoni ja paista se kuumalla pannulla rapeaksi. Tarjoile perunaohukaiset puolukkahillon ja pekonin kera.

Lisää aiheesta:

Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden keraPerunakohokasPerunaletutPerunaletut puolukkahillon keraPerunaohukaiset puolukan ja pekonin keraPerunaohukaiset paistetun pekonin kera
Suolaiset letutPääruoatLiharuoka

Perunaohukaiset on pohjoismainen ruokaklassikko. Sen salaisuus on taikinaan sisältyvä raakana raastettu peruna. Tämän klassikom seuraksi sopivat paistettu pekoni ja puolukkasurvos.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa