Perunaohukaiset pekonin ja puolukkahillon kera
Perunaohukaiset on pohjoismainen ruokaklassikko. Sen salaisuus on taikinaan sisältyvä raakana raastettu peruna. Tämän klassikom seuraksi sopivat paistettu pekoni ja puolukkasurvos.
4 annosta
- 800 g perunaa
- 1 kananmuna
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- 50 g voita
Tarjoiluun
- 500 g pekonia
- puolukkahilloa
Valmistusohje
1. Tee kananmunasta, jauhoista ja maidosta taikina. Kuori perunat ja raasta ne suoraan taikinaan niin, ne eivät ehdi tummua. Mausta suolalla.
2. paista taikinasta pieniä ohukaisia voissa kohtalaisella lämmöllä. Huolehdi, että peruna kypsyy läpikotaisin.
3. Paloittele pekoni ja paista se kuumalla pannulla rapeaksi. Tarjoile perunaohukaiset puolukkahillon ja pekonin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti