Perunaohukaiset paistetun pekonin kera
Näissä perunaohukaisissa raastettu peruna sekoitetaan lettutaikinaan, joka tekee siitä jämäkän ruokalajin. Tarjoile pekonin ja puolukoiden kera.
Neljälle
- 800 g perunoita
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- 50 g voita
- puolukkasurvosta
- paistettua pekonia
Valmistusohje
1. Tee lettutaikina munasta, jauhoista ja maidosta.
2. Kuori perunat ja raasta raastinraudalla suoraan taikinaan jotta raaste ei tummu. Suolaa taikina.
3. Paista taikinasta pieniä lettuja voissa keskilämmöllä, niin että peruna ehtii kypsyä kauttaaltaan. Tarjoile puolukkasurvoksen ja paistetun pekonin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka