Perunaohukaiset paistetun pekonin kera

Näissä perunaohukaisissa raastettu peruna sekoitetaan lettutaikinaan, joka tekee siitä jämäkän ruokalajin. Tarjoile pekonin ja puolukoiden kera.

Neljälle

  • 800 g perunoita
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • 50 g voita
  • puolukkasurvosta
  • paistettua pekonia

Valmistusohje

1. Tee lettutaikina munasta, jauhoista ja maidosta.

2. Kuori perunat ja raasta raastinraudalla suoraan taikinaan jotta raaste ei tummu. Suolaa taikina.

3. Paista taikinasta pieniä lettuja voissa keskilämmöllä, niin että peruna ehtii kypsyä kauttaaltaan. Tarjoile puolukkasurvoksen ja paistetun pekonin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.