Pyörykät
Lihapullat saavat italialaisen sävyn, kun ne maustetaan pestolla ja tarjoillaan tomaattikastikkeen kera. Herkun seuraksi sopii pasta, riisi tai polenta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rkl pestokastiketta
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
Leikkaa sipuli ja valkosipuli hakkeeksi ja kuullota niitä pannulla kevyesti, tilkassa pestokastikkeesta irtoavaa öljyä. Nosta pannu sivuun hellalta ja sekoita pestokastike ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit siihen.
Kun seos on jäähtynyt, sekoita se jauhelihaan ja mausta vielä pippurilla sekä tarpeen mukaan myös suolalla. Pyöritä massasta tasakokoisia pyöryköitä ja paista ne 200-asteisessa uunissa kypsiksi, noin kymmenen minuuttia.
Hauduta pyöryköitä tomaatti-pestokastikkeessa ja tarjoa lisäkkeenä pastaa, riisiä tai polentaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan