Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauheliha-gulassikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Gulassi on suosittu ruokalaji Unkarissa ja sen naapurimaissa. Sami Garamin reseptillä teet perinteisestä unkarilaisruoasta helpon ja maistuvan keiton suomalaiseen makuun.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 100 g possun kylkeä (tai 4 rkl öljyä)
  • 500 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl paprikajauhetta
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 0,5 tl kuminaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • 3 lihaliemikuutiota
  • ranskanleipää

Valmistusohje

Pilko possun kylki aivan pieneksi hakkeeksi ja kuullota sitä kattilan pohjalla niin, että rasva irtoaa.

Ruskista jauheliha rasvassa ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Miedonna lämpötilaa ja ripottele mausteet kattilaan.

Kuullota niin, että ne imevät rasvaa itseensä. Älä polta mausteita.

Lisää reilusti vettä ja kuumenna se kiehuvaksi.

Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja nostele ne keittoon. Kun perunat ovat kypsiä, on gulassi valmis.

Tarjoa keiton kanssa valkoista leipää.

Lisää aiheesta:

KasvispaellaKaalikeitto les LandesistaLihakeittoPörköltBurgundinhärkäKalopsi keitetyillä perunoilla
JauhelihakeittoLiharuokaKananmunatonLaktoositonPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakeitto
  • 22.01.202413:02
    Kaalikeitto

    Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohje

  • 09.01.202414:00
    Minestronekeitto

    Vappu Pimiän minestronekeitto

  • 03.03.202215:36
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen lasagnekeitto

  • 12.11.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihakeitto kylmäsavuporolla