Jauheliha-gulassikeitto
Gulassi on suosittu ruokalaji Unkarissa ja sen naapurimaissa. Sami Garamin reseptillä teet perinteisestä unkarilaisruoasta helpon ja maistuvan keiton suomalaiseen makuun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 100 g possun kylkeä (tai 4 rkl öljyä)
- 500 g perunoita
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 4 rkl paprikajauhetta
- 0,5 tl cayennepippuria
- 0,5 tl kuminaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 4 laakerinlehteä
- 3 lihaliemikuutiota
- ranskanleipää
Valmistusohje
Pilko possun kylki aivan pieneksi hakkeeksi ja kuullota sitä kattilan pohjalla niin, että rasva irtoaa.
Ruskista jauheliha rasvassa ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Miedonna lämpötilaa ja ripottele mausteet kattilaan.
Kuullota niin, että ne imevät rasvaa itseensä. Älä polta mausteita.
Lisää reilusti vettä ja kuumenna se kiehuvaksi.
Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja nostele ne keittoon. Kun perunat ovat kypsiä, on gulassi valmis.
Tarjoa keiton kanssa valkoista leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje