Italialaiset lihapullat

Italialaiset lihapullat maistuvat perheen pienimmillekin. Herkulliset lihapullat voit tarjota tomaattikastikkeen ja tagiatelle-pastan kera.

Ainekset

  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • 1-2 siivua paahtoleipää
  • 1 dl lihalientä
  • 1 kananmuna
  • 10 pientä kaprista
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa paahtoleipien ulkoreunat pois ja pehmennä sisus lihaliemessä. Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, hienonnetut tomaattisiivut sekä kaprikset ja mausteet. Lisää taikinaan turvonnut leipä ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan ja pyörittele siitä sen jälkeen pieniä lihapullia. Paista lihapullat kypsiksi joko uunissa tai paistinpannulla ja lisää tomaattikastikkeen joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat