Puutarhurin kasvispata
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656830/landscape16_9/515/290/e8fda67607f57c19467de8a9c7a9580/Dz/rmpata-7924.jpg)
Kasvispata maistuu sellaisenaan, tai liharuoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl punaisia kidneypapuja
- 100 g porkkanoita
- 200 g kesäkurpitsaa
- 100 g sipulia
- 10 minimaissia
- 1 rkl öljyä
- 1 1/2 dl kasvislientä
- 1 1/2 dl tomaattimehua
- 2 rkl Rajamäen Mausteista Etikkaa
- 1 rkl ohrakasta
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl timjamia
- (suolaa)
Valmistusohje
Puhdista ja huuhtele pavut. Liota papuja runsaassa vedessä 8–10 tuntia ja keitä niitä liotuksen jälkeen 50–60 minuuttia. Suikaloi porkkanat ja kesäkurpitsa. Leikkaa sipuli renkaiksi ja paloittele minimaissit.
Hauduta kasviksia jonkin aikaa tilkassa öljyä. Lisää tomaattimehu, kasvisliemi ja etikka. Keitä 10 minuuttia ja lisää keitetyt pavut sekä pieneen, kylmään vesitilkkaan liuotettu ohrakas. Keitä pari minuuttia.
Mausta valmis pata soijakastikkeella, timjamilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa sellaisenaan tuoreen leivän kanssa, riisin kera tai liharuokien lisäkkeenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka