Kasvispata maistuu sellaisenaan, tai liharuoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl punaisia kidneypapuja
- 100 g porkkanoita
- 200 g kesäkurpitsaa
- 100 g sipulia
- 10 minimaissia
- 1 rkl öljyä
- 1 1/2 dl kasvislientä
- 1 1/2 dl tomaattimehua
- 2 rkl Rajamäen Mausteista Etikkaa
- 1 rkl ohrakasta
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl timjamia
- (suolaa)
Valmistusohje
Puhdista ja huuhtele pavut. Liota papuja runsaassa vedessä 8–10 tuntia ja keitä niitä liotuksen jälkeen 50–60 minuuttia. Suikaloi porkkanat ja kesäkurpitsa. Leikkaa sipuli renkaiksi ja paloittele minimaissit.
Hauduta kasviksia jonkin aikaa tilkassa öljyä. Lisää tomaattimehu, kasvisliemi ja etikka. Keitä 10 minuuttia ja lisää keitetyt pavut sekä pieneen, kylmään vesitilkkaan liuotettu ohrakas. Keitä pari minuuttia.
Mausta valmis pata soijakastikkeella, timjamilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa sellaisenaan tuoreen leivän kanssa, riisin kera tai liharuokien lisäkkeenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.