Pursotettu anjovisgratiini
Ylimääräistä perunamuusia? Silloin voit valmistaa tämän tähderuoan, jota voit muunnella eri tavoin. Anjovikset voit esimerkiksi vaihtaa paistin tähteisiin, makkaraan tai sienimuhennokseen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annosta perunamuusia
- 2 keltasipulia, hienonnettuina
- 1 rasia anjovisfileitä
- rakuunaa, murustettua
- ½ dl kermaa
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä muusi uunivuokaan.
2. Freesaa sipuli kuultavaksi margariinissa, levitä muusille.
3. Laita päälle anjovisfileet. Mausta rakuunalla, kostuta pinta kermalla. Ripottele päälle juustoraastetta.
4. Laita uuniin n. 15 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti