Pursotettu anjovisgratiini

Ylimääräistä perunamuusia? Silloin voit valmistaa tämän tähderuoan, jota voit muunnella eri tavoin. Anjovikset voit esimerkiksi vaihtaa paistin tähteisiin, makkaraan tai sienimuhennokseen.

Neljälle

  • 4 annosta perunamuusia
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • 1 rasia anjovisfileitä
  • rakuunaa, murustettua
  • ½ dl kermaa
  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä muusi uunivuokaan.

2. Freesaa sipuli kuultavaksi margariinissa, levitä muusille.

3. Laita päälle anjovisfileet. Mausta rakuunalla, kostuta pinta kermalla. Ripottele päälle juustoraastetta.

4. Laita uuniin n. 15 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.