Puolukkapäärynät
Entisajan sunnuntaipäivällisten jälkiruokaklassikko, puolukkapäärynät maistuvat tänäkin päivänä. Ne tarvitsevat kuitenkin viikon, jotta niiden maku on parhaimmillaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 10 päärynää kantoineen
- 1 kg tuoreita puolukoita
- 600 g sokeria
- 4 dl vettä
- 1 kanelitanko
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Perkaa ja huuhtele puolukat. Survo ne käsipelillä tai soseuta monitoimikoneella tai tehosekoittimella erissä. Kiehauta vesi, lisää sokeri ja kanelitanko sekä puolukkasurvos. Keitä 10-15 minuuttia. Kuori vaahto keittämisen aikana.
2. Huuhdo ja kuori päärynät ja raaputa varovasti kannat puhtaiksi. Laita päärynät kattilaan puolukkasoseeseen. Keitä kymmenisen minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä. Kokeile tikulla.
3. Ota päärynät kattilasta ja lado ne ruukkuun tai lasipurkkiin jäähtymään. Siivilöi mielellään puolukkasose, mutta ei välttämättä. Kaada sose päärynöiden päälle, niin että ne peittyvät. Pidä kylmässä vähintään viikko ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti