Puolukkapäärynät
Entisajan sunnuntaipäivällisten jälkiruokaklassikko, puolukkapäärynät maistuvat tänäkin päivänä. Ne tarvitsevat kuitenkin viikon, jotta niiden maku on parhaimmillaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 10 päärynää kantoineen
- 1 kg tuoreita puolukoita
- 600 g sokeria
- 4 dl vettä
- 1 kanelitanko
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Perkaa ja huuhtele puolukat. Survo ne käsipelillä tai soseuta monitoimikoneella tai tehosekoittimella erissä. Kiehauta vesi, lisää sokeri ja kanelitanko sekä puolukkasurvos. Keitä 10-15 minuuttia. Kuori vaahto keittämisen aikana.
2. Huuhdo ja kuori päärynät ja raaputa varovasti kannat puhtaiksi. Laita päärynät kattilaan puolukkasoseeseen. Keitä kymmenisen minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä. Kokeile tikulla.
3. Ota päärynät kattilasta ja lado ne ruukkuun tai lasipurkkiin jäähtymään. Siivilöi mielellään puolukkasose, mutta ei välttämättä. Kaada sose päärynöiden päälle, niin että ne peittyvät. Pidä kylmässä vähintään viikko ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti