Puolukkapäärynät

Entisajan sunnuntaipäivällisten jälkiruokaklassikko, puolukkapäärynät maistuvat tänäkin päivänä. Ne tarvitsevat kuitenkin viikon, jotta niiden maku on parhaimmillaan.

Neljälle

  • 10 päärynää kantoineen
  • 1 kg tuoreita puolukoita
  • 600 g sokeria
  • 4 dl vettä
  • 1 kanelitanko

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Perkaa ja huuhtele puolukat. Survo ne käsipelillä tai soseuta monitoimikoneella tai tehosekoittimella erissä. Kiehauta vesi, lisää sokeri ja kanelitanko sekä puolukkasurvos. Keitä 10-15 minuuttia. Kuori vaahto keittämisen aikana.

2. Huuhdo ja kuori päärynät ja raaputa varovasti kannat puhtaiksi. Laita päärynät kattilaan puolukkasoseeseen. Keitä kymmenisen minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä. Kokeile tikulla.

3. Ota päärynät kattilasta ja lado ne ruukkuun tai lasipurkkiin jäähtymään. Siivilöi mielellään puolukkasose, mutta ei välttämättä. Kaada sose päärynöiden päälle, niin että ne peittyvät. Pidä kylmässä vähintään viikko ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!