Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puolukkaleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 limppua

Päivä 1

  • 4 dl haaleaa vettä
  • 1 dl vehnärouhetta
  • 1 dl ruisrouhetta
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl vehnänlesettä
  • 1 dl rusinoita
  • 2 dl puolukkahilloa
  • 3 tl jauhettua kuminaa
  • 3 tl suolaa

Päivä 2

  • 2 pussia kuivahiivaa
  • 20 dl vehnäjauhoa
  • 5 dl hieman kädenlämpöistä lämpimämpää vettä

Valmistusohje

1. Päivä 1: Sekoita keskenään vehnärouhe, ruisrouhe, pellavansiemenet, vehnänlese sekä suola ja hämmennä seos veteen. Sekoita joukkoon rusinat, puolukkahillo ja kumina. Anna olla peitettynä huoneenlämmössä vähintään 4 tuntia, mutta mieluiten yön yli.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivahiiva jauhoihin huolellisesti leivontakulhossa. Sekoita joukkoon 1. päivän seos ja sen jälkeen kädenlämpöistä lämpimämpi vesi. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on vielä tarttuvaa, mutta alkaa irrota kulhon reunoilta.

3. Muotoile kaksi limppua. Helpoimmin se käy niin, että kaadat taikinan jauhotetulle leivinpöydälle, jaat sen kahtia ja muovaat hieman öljytyin käsin kaksi pitkulaista limppua. Nosta leivät voidellulle tai leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna nousta liinalla peitettynä 25 minuuttia.

4. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Koputa kevyesti rystysellä leivän pohjaa, jos ääni on kumea, leivät ovat kypsiä. Jäähdytä ritilällä liinalla peitettynä.

Lisää aiheesta:

HapantaikinaleivätNeljän viljan täysjyväleipäVaalea ruokaleipä unikonsiemeninRusinalimppuVaalea ruokaleipäAuringonkukkaleipä
LeipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Mehukas, maukas, rouhea leipä vaatii tosin esivalmistelua jo leipomista edeltävänä päivänä, mutta itse leipomiseen menee vain noin tunti, koska taikina nostatetaan vain kerran. Ja niin hyvää tulee, että...

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä