Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaviinimarinoitu vasikanmaksa ja banaanisose

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 viipaletta vasikanmaksaa à 125 g
  • 50 g voita paistamiseen

Marinadi

  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sipulisilppua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ laakerinlehteä
  • ½ tl oreganoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria

Banaanisose

  • 3 kypsää banaania
  • 1 rkl rommia tai konjakkia

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään viini ja sitruunamehu. Kuori ja silppua sipuli ja lisää viininseokseen. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se myös seokseen. Muserra laakerinlehti ja lisää se sekä suola, pippuri ja oregano marinadiin. Kaada marinadi ohuiden vasikanmaksaviipaleiden päälle ja aseta kylmään tunniksi. Kääntele viipaleita muutaman kerran.

2. Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita rommi tai konjakki sekaan. Pane sose kylmään tarjoiluun asti. Ota maksasiivut marinadista ja anna valua. Kuumenna voi paistinpannussa ja nosta maksaviipaleet pannulle. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia molemmilta puolilta.

3. Nosta maksat tarjoiluvadille ja pidä lämpimänä. Kaada marinadi paistinpannuun ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää mahdollisesti viiniä tai lihalientä. Jaa banaanisose maksapihveille ja kaada kastike päälle.

Lisää aiheesta:

Vitello tonnato – italialainen vasikanpaistiVitello tonnatoItalialainen vasikanpaisti kasvissuikaileiden keraGrillattu vasikanmaksa ja sipulimarmeladiMarinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden keraGratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesse
MaksaaKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tämä on hieman harvinaisempi resepti on peräisin Brasiliasta. Vasikanmaksa marinoidaan mm. punaviinissä ja tarjoillaan paistettuna ja koristeltuna rommilla tai konjakilla maustetulla banaanisoseella! Lisäkkeenä voi tarjota keitettyä riisiä ja/tai leipää.

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillatut maksipihvit peston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan makkarakakku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksaa ja perunamuhennosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksapihvit omenan ja sipulin kera