Punaviinimarinoitu vasikanmaksa ja banaanisose
Tämä on hieman harvinaisempi resepti on peräisin Brasiliasta. Vasikanmaksa marinoidaan mm. punaviinissä ja tarjoillaan paistettuna ja koristeltuna rommilla tai konjakilla maustetulla banaanisoseella! Lisäkkeenä voi tarjota keitettyä riisiä ja/tai leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 viipaletta vasikanmaksaa à 125 g
- 50 g voita paistamiseen
Marinadi
- 2 ½ dl punaviiniä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl sipulisilppua
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ laakerinlehteä
- ½ tl oreganoa
- 1 maustemitta suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
Banaanisose
- 3 kypsää banaania
- 1 rkl rommia tai konjakkia
Valmistusohje
1. Sekoita keskenään viini ja sitruunamehu. Kuori ja silppua sipuli ja lisää viininseokseen. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se myös seokseen. Muserra laakerinlehti ja lisää se sekä suola, pippuri ja oregano marinadiin. Kaada marinadi ohuiden vasikanmaksaviipaleiden päälle ja aseta kylmään tunniksi. Kääntele viipaleita muutaman kerran.
2. Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita rommi tai konjakki sekaan. Pane sose kylmään tarjoiluun asti. Ota maksasiivut marinadista ja anna valua. Kuumenna voi paistinpannussa ja nosta maksaviipaleet pannulle. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia molemmilta puolilta.
3. Nosta maksat tarjoiluvadille ja pidä lämpimänä. Kaada marinadi paistinpannuun ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää mahdollisesti viiniä tai lihalientä. Jaa banaanisose maksapihveille ja kaada kastike päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje