Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaviinikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Välillä lihan kanssa maistuu kevyt kastike. Tämä kastike sopii mainiosti paahtopaistin, naudanfileen ja paistettujen pihvien kanssa.

Neljälle

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 2 ½ dl lihalientä
  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja paista salottisipuli siinä ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot.

2. Kuumenna viini ja liemi kiehuvaksi toisessa kattilassa. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle ja lisää viinilientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Siivilöi kastike. Tarjoile lämmitetystä kastikekulhosta (lämmität sen helpoiten täyttämällä sen kuumalla vedellä hetken ennen tarjoilua, kuivaa kulho hyvin ennen kuin kaadat siihen kastikkeen).

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoPortviinikastikeLiekitetyt pippuripihvitPannupihvi ja sipuliliemiUlkofilee punaviinikastikkeessaKanafileet pehmeällä currykastikkeella
Kastike lihalleLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Kastike lihalle
  • 22.08.202413:58
    Mausteet

    Adjika-kastike

  • 25.11.202212:52
    Sienet

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 14.02.202009:35
    Lisäkeruoat

    Paras kastike pihville – vain neljä ainesosaa

  • 23.03.201609:08
    Pääsiäinen

    Henri Alénin vihreä adjika-kastike lampaalle

  • 02.12.201514:21
    kaupalliset

    Gluteeniton joulukinkun kastike