Punaviinikastike
Välillä lihan kanssa maistuu kevyt kastike. Tämä kastike sopii mainiosti paahtopaistin, naudanfileen ja paistettujen pihvien kanssa.
Neljälle
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl punaviiniä
- 2 ½ dl lihalientä
- 2 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja paista salottisipuli siinä ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot.
2. Kuumenna viini ja liemi kiehuvaksi toisessa kattilassa. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle ja lisää viinilientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Siivilöi kastike. Tarjoile lämmitetystä kastikekulhosta (lämmität sen helpoiten täyttämällä sen kuumalla vedellä hetken ennen tarjoilua, kuivaa kulho hyvin ennen kuin kaadat siihen kastikkeen).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan