Punaviiniglögi
Jos olet kätevä käsistäsi, pane kattilan päälle ritilälle toppasokeria ja liekitä viinalla. Tällöin sokeri karamellisoituu ja sulaa glögin joukkoon. Tätä toimenpidettä kutsutaan hehkutukseksi, mikä on antanut glögille sen toisen nimen - hehkuviini. Tämä glögiresepti toimii taatusti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 pullo
- 1 pullo edullista punaviiniä
- 8 kokonaista kardemummaa
- 8 neilikkaa
- 2 kanelitankoa
- 1 pomeranssinkuori
- 1 dl sokeria
- 1 dl rusinoita
- 1 dl kuorittuja manteleita
- 1 dl viinaa
Valmistusohje
1. Pane kardemumma, neilikka, kanelitangot sekä pomeranssinkuori kattilaan ja kaada päälle punaviini. Anna maustua noin neljä tuntia.
2. Lisää sokeri, rusinat ja mantelit. Kuumenna glögi, älä keitä.
3. Terästä glögi halutessasi lopuksi viinalla.
Kokeile myös alkoholitonta glögireseptiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria