Punaviinibroileria ja grillisieniä

Punaviini antaa broilerille kivan säväyksen. Kruunaa kesäiltasi tällä maukkaalla ja nopealla grilliherkulla.

Ainekset

  • 4 maustamatonta, luullista broilerin rintaleikettä
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 4 rkl balsamico-siirappia

Haudutettu ohra

  • 3 dl ohraa
  • 1 rasia siitakesieniä
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Grillatut sienet

  • 1 rasia isoja siitakesieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Haudutettu ohra: Kuullota ohra, sienet ja silputtu sipuli kattilan pohjalla. Mausta suolalla ja lisää vettä tuplaten ohran määrään nähden. Hauduta kannen alla kypsäksi, puolisen tuntia.

Nosta broilerinrinnat marinointikulhoon ja kaada etikka, viini ja öljy niiden päälle.

Huolehdi siitä, että kaikki pinnat saavat marinadia. Anna maustua ainakin tunti.

Kuivaa rintoja hiukan ja mausta ne suolalla.

Anna suolan maustaa lihaa kymmenen minuuttia ja grillaa useita kertoja käännellen ja sivellen marinadilla.

Grillatut sienet: Pyöräytä sienet öljyssä ja mausta suolalla. Nosta grilliin ja kypsennä nopeasti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!