Punaviinibroileria ja grillisieniä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668706/landscape16_9/515/290/963867308701802c9ac3b9ee72932bd0/Qs/955666-5608.jpg)
Punaviini antaa broilerille kivan säväyksen. Kruunaa kesäiltasi tällä maukkaalla ja nopealla grilliherkulla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 maustamatonta, luullista broilerin rintaleikettä
- 4 rkl punaviinietikkaa
- 2 dl punaviiniä
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- 4 rkl balsamico-siirappia
Haudutettu ohra
- 3 dl ohraa
- 1 rasia siitakesieniä
- 1 sipuli
- suolaa
- oliiviöljyä
Grillatut sienet
- 1 rasia isoja siitakesieniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Haudutettu ohra: Kuullota ohra, sienet ja silputtu sipuli kattilan pohjalla. Mausta suolalla ja lisää vettä tuplaten ohran määrään nähden. Hauduta kannen alla kypsäksi, puolisen tuntia.
Nosta broilerinrinnat marinointikulhoon ja kaada etikka, viini ja öljy niiden päälle.
Huolehdi siitä, että kaikki pinnat saavat marinadia. Anna maustua ainakin tunti.
Kuivaa rintoja hiukan ja mausta ne suolalla.
Anna suolan maustaa lihaa kymmenen minuuttia ja grillaa useita kertoja käännellen ja sivellen marinadilla.
Grillatut sienet: Pyöräytä sienet öljyssä ja mausta suolalla. Nosta grilliin ja kypsennä nopeasti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka