Punaviini granité tuoreiden vadelmien kera

Kylmänraikas, herkullinen jälkiruoka, joka sopii erityisesti mausteisen aterian päätteeksi. Mutta älä anna sen odotella vieraita huoneenlämmössä. Silloin se muuttuu takaisin viiniksi ja vedeksi.

4 annosta

  • 4 dl beaujolais-punaviiniä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • ½ litraa vadelmia

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri, punaviini ja vesi niin, että sokeri liukenee. Kaada seos vuokaan ja aseta se pakastimeen.

2. Anna seoksen pakastua muutaman tunnin, sekoita silloin tällöin.

3. Lusikoi jääseos tarjoilukulhoihin ja suuriin laseihin ja asettele vadelmat kauniisi ylimmäksi. Jos käytät pakastemarjoja, anna niiden vain juuri ja juuri sulaa, etteivät ne vesitä jälkiruokaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!