Punakampelaa Grenoblaise

Punakampelalla on mieto maku, joten sen kanssa sopii tarjoilla maukkaita lisukkeita. Punajuurten happamuus ja kapristen suolaisuus avioituvat erinomaisesti kampelan mietouden kanssa.

Neljälle

  • 4 pientä, kokonaista annospunakampelaa
  • vehnäjauhoja
  • 2 dl kuutioituja säilykepunajuuria
  • 1 dl kapriksia
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • sitruunaa
  • tilliä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Laita perunat kiehumaan, valmista sillä aikaa kala.

2. Mausta kalat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kääntele vehnäjauhoissa ja paista kullanruskeiksi voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin. Pidä lämpimänä.

3. Kuumenna voi pannussa ja lisää kaprikset ja punajuuret. Ruskista muutama minuutti. Kaada seos kampeloiden päälle ja tarjoile heti sitruunan, tillin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.