Punakampelaa Grenoblaise
Punakampelalla on mieto maku, joten sen kanssa sopii tarjoilla maukkaita lisukkeita. Punajuurten happamuus ja kapristen suolaisuus avioituvat erinomaisesti kampelan mietouden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 pientä, kokonaista annospunakampelaa
- vehnäjauhoja
- 2 dl kuutioituja säilykepunajuuria
- 1 dl kapriksia
- 25 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- sitruunaa
- tilliä
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Laita perunat kiehumaan, valmista sillä aikaa kala.
2. Mausta kalat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kääntele vehnäjauhoissa ja paista kullanruskeiksi voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin. Pidä lämpimänä.
3. Kuumenna voi pannussa ja lisää kaprikset ja punajuuret. Ruskista muutama minuutti. Kaada seos kampeloiden päälle ja tarjoile heti sitruunan, tillin ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut