Punakaalia ja maksaa
Punakaalin valmistaminen oikealla tavalla on taiteenlaji. Tässä tulee resepti Hollannista, jossa saa voissa paistettua maksaa kaalinsa kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- Neljälle
Punakaalimuhennos
- 1 kerä punakaalia
- 1 omena
- 1 iso sipuli
- 1 tl etikkaa (24%)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl valkopippuria
- 3 laakerinlehteä
- 3 mausteneilikkaa
Lisäksi
- 400 g maksaa
- 3 sipulia
- 100 g pekonia
- 4 annosta perunasosetta
- keitettyjä päärynänpuolikkaita
Valmistusohje
1. Punakaalimuhennos: Suikaloi punakaali ja kuutioi omena. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita kaali, omena ja sipuli kattilassa. Lisää etikka, sokeri, pippuri, laakerinlehti ja neilikat. Kaada päälle vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Mausta suolalla.
2. Leikkaa maksa pienemmiksi paloiksi ja paista voissa. Alenna lämpöä ja jälkipaista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kääntele silloin tällöin. Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi. Leikkaa sipulit renkaiksi ja keitä ne rasvassa.
3. Tarjoile maksa punakalin, päärynänpuolikkaiden ja perunasoseen kanssa. Koristele pekonilla ja sipulirenkailla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti