Punakaalia ja maksaa

Punakaalin valmistaminen oikealla tavalla on taiteenlaji. Tässä tulee resepti Hollannista, jossa saa voissa paistettua maksaa kaalinsa kera.

Ainekset

  • Neljälle

Punakaalimuhennos

  • 1 kerä punakaalia
  • 1 omena
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl etikkaa (24%)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl valkopippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 3 mausteneilikkaa

Lisäksi

  • 400 g maksaa
  • 3 sipulia
  • 100 g pekonia
  • 4 annosta perunasosetta
  • keitettyjä päärynänpuolikkaita

Valmistusohje

1. Punakaalimuhennos: Suikaloi punakaali ja kuutioi omena. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita kaali, omena ja sipuli kattilassa. Lisää etikka, sokeri, pippuri, laakerinlehti ja neilikat. Kaada päälle vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Mausta suolalla.

2. Leikkaa maksa pienemmiksi paloiksi ja paista voissa. Alenna lämpöä ja jälkipaista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kääntele silloin tällöin. Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi. Leikkaa sipulit renkaiksi ja keitä ne rasvassa.

3. Tarjoile maksa punakalin, päärynänpuolikkaiden ja perunasoseen kanssa. Koristele pekonilla ja sipulirenkailla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.