Punajuuri-jauhelihapihvit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664948/landscape16_9/515/290/f10fc8a75284eba4a3687fa45de6eef5/fE/punajuuri-jauhelihapihvit-11310.jpg)
Maukkaiden jauhelihapihvien lisukkeeksi sopii esim. keitetyt vihreät pavut ja perunamuusi. Taikinasta saat 8 suurta pihviä. Energiapitoisuus: 121 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 400 g kevyt jauheliha 10 %
- 150 g punajuurta (keitettynä)
- 75 g sipulia
- 0.5 dl korppujauhoja
- 0.5 prk Flora Kevyt Ruoka 7 %
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kuivattua timjamia
- 0.5 tl kuivattua salviaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 3 rkl kaprista
- 1 kpl kananmunaa
Valmistusohje
Raasta keitetyt punajuuret.
Kypsennä hienoksi silputtua sipulia noin 1 minuutti mikrossa. Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota hetki.
Mittaa joukkoon suola ja mausteet, osa kapriksista sekä muna. Rouhi päälle mustapippuria. Sekoita hyvin ja lisää vasta sen jälkeen punajuuriraaste ja jauheliha.
Sekoita taikinaksi ja muotoile 8 samankokoista pihviä.
Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 17-18 minuuttia.
Ripottele kypsille pihveille kapriksia.
VINKKI: Halutessasi voit lisätä yhden maustekurkun pieninä kuutioina mureketaikinan joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka