Punajuuri-jauhelihapihvit
Maukkaiden jauhelihapihvien lisukkeeksi sopii esim. keitetyt vihreät pavut ja perunamuusi. Taikinasta saat 8 suurta pihviä. Energiapitoisuus: 121 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 400 g kevyt jauheliha 10 %
- 150 g punajuurta (keitettynä)
- 75 g sipulia
- 0.5 dl korppujauhoja
- 0.5 prk Flora Kevyt Ruoka 7 %
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kuivattua timjamia
- 0.5 tl kuivattua salviaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 3 rkl kaprista
- 1 kpl kananmunaa
Valmistusohje
Raasta keitetyt punajuuret.
Kypsennä hienoksi silputtua sipulia noin 1 minuutti mikrossa. Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota hetki.
Mittaa joukkoon suola ja mausteet, osa kapriksista sekä muna. Rouhi päälle mustapippuria. Sekoita hyvin ja lisää vasta sen jälkeen punajuuriraaste ja jauheliha.
Sekoita taikinaksi ja muotoile 8 samankokoista pihviä.
Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 17-18 minuuttia.
Ripottele kypsille pihveille kapriksia.
VINKKI: Halutessasi voit lisätä yhden maustekurkun pieninä kuutioina mureketaikinan joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti