Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punajuuri-jauhelihapihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Ainekset

  • 400 g kevyt jauheliha 10 %
  • 150 g punajuurta (keitettynä)
  • 75 g sipulia
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 0.5 prk Flora Kevyt Ruoka 7 %
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 0.5 tl kuivattua salviaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 3 rkl kaprista
  • 1 kpl kananmunaa

Valmistusohje

Raasta keitetyt punajuuret.

Kypsennä hienoksi silputtua sipulia noin 1 minuutti mikrossa. Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota hetki.

Mittaa joukkoon suola ja mausteet, osa kapriksista sekä muna. Rouhi päälle mustapippuria. Sekoita hyvin ja lisää vasta sen jälkeen punajuuriraaste ja jauheliha.

Sekoita taikinaksi ja muotoile 8 samankokoista pihviä.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 17-18 minuuttia.

Ripottele kypsille pihveille kapriksia.

VINKKI: Halutessasi voit lisätä yhden maustekurkun pieninä kuutioina mureketaikinan joukkoon.

Maukkaiden jauhelihapihvien lisukkeeksi sopii esim. keitetyt vihreät pavut ja perunamuusi. Taikinasta saat 8 suurta pihviä. Energiapitoisuus: 121 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Lisää aiheesta:

Suppilovahvero-lihapullat ja omenakastikeLinssi-jauhelihakastike bolognalaiseen tapaanKevyt lihapullapataKaalilaatikko riisi-rukiistaKevyet punajuuri-jauhelihapihvitArtisokalla ja fetalla täytetyt kuharullat
LindströminpihviKevytKrista KupariharjuKeventäjätVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lindströminpihvi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Pienet lindströminpihvit kermakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Iso Lindströminpihvi

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lindströmin pihvit ja porkkana-aprikoosiraaste

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lindströmin pihvit ja porkkana-aprikoosiraaste

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lindströminpihvit