Punajuuri-jauhelihapihvit

Maukkaiden jauhelihapihvien lisukkeeksi sopii esim. keitetyt vihreät pavut ja perunamuusi. Taikinasta saat 8 suurta pihviä. Energiapitoisuus: 121 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 400 g kevyt jauheliha 10 %
  • 150 g punajuurta (keitettynä)
  • 75 g sipulia
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 0.5 prk Flora Kevyt Ruoka 7 %
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 0.5 tl kuivattua salviaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 3 rkl kaprista
  • 1 kpl kananmunaa

Valmistusohje

Raasta keitetyt punajuuret.

Kypsennä hienoksi silputtua sipulia noin 1 minuutti mikrossa. Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota hetki.

Mittaa joukkoon suola ja mausteet, osa kapriksista sekä muna. Rouhi päälle mustapippuria. Sekoita hyvin ja lisää vasta sen jälkeen punajuuriraaste ja jauheliha.

Sekoita taikinaksi ja muotoile 8 samankokoista pihviä.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 17-18 minuuttia.

Ripottele kypsille pihveille kapriksia.

VINKKI: Halutessasi voit lisätä yhden maustekurkun pieninä kuutioina mureketaikinan joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.