Punaiset raasteherkut
Joulun tuhtien ruokien rinnalla on mukava tarjota raikkaita kasvilisukkeita. Käytä punajuuriraasteeseen tuoreita punajuuria.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 6 annosta
Punajuuriraaste
- 1 iso, tuore punajuuri
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja mustapippuria
Kaali-porkkanaraaste
- 1/3 punakaalia
- 1/3 keräkaalia
- 1/3 porkkanaa
- hieman majoneesia
- hieman kermaviiliä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Punajuuriraaste: Kuori punajuuri ja raaste se karkeaksi raasteeksi. Voit heruttaa suolan avulla liian nesteen samalla tavalla kuin kurkusta tai munakoisosta. Sekoita punajuuriraaste ja ruokajogurtti, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
3. Kaali-porkkanaraaste: Raasta punakaali, keräkaali ja porkkana yleiskoneen raastinterällä. Kaada raasteen päälle tilkka kiehuvaa vettä niin, että kasvikset pehmenevät hieman. Kaada vesi pois ja purista raaste kuivaksi. Sekoita majoneesi ja kermaviili. Käytä kermaviiliä ja majoneesia säästeliäästi, sillä kastike on erittäin riittoisaa. Sekoita kastike raasteen joukkoon. Kastiketta tulee olla vain sen verran, että se sitoo raasteen kokoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike