Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaiset raasteherkut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joulun tuhtien ruokien rinnalla on mukava tarjota raikkaita kasvilisukkeita. Käytä punajuuriraasteeseen tuoreita punajuuria.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 6 annosta

Punajuuriraaste

  • 1 iso, tuore punajuuri
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria

Kaali-porkkanaraaste

  • 1/3 punakaalia
  • 1/3 keräkaalia
  • 1/3 porkkanaa
  • hieman majoneesia
  • hieman kermaviiliä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Punajuuriraaste: Kuori punajuuri ja raaste se karkeaksi raasteeksi. Voit heruttaa suolan avulla liian nesteen samalla tavalla kuin kurkusta tai munakoisosta. Sekoita punajuuriraaste ja ruokajogurtti, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

3. Kaali-porkkanaraaste: Raasta punakaali, keräkaali ja porkkana yleiskoneen raastinterällä. Kaada raasteen päälle tilkka kiehuvaa vettä niin, että kasvikset pehmenevät hieman. Kaada vesi pois ja purista raaste kuivaksi. Sekoita majoneesi ja kermaviili. Käytä kermaviiliä ja majoneesia säästeliäästi, sillä kastike on erittäin riittoisaa. Sekoita kastike raasteen joukkoon. Kastiketta tulee olla vain sen verran, että se sitoo raasteen kokoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Uunijuurekset joulupöytään – helppo vaihtoehto joululaatikoillePunajuurisalaatti jogurttikastikkeellaKolme kylmää kesäkastikettaPunajuuritimbaaleja ja voikastikettaBataatti-appelsiinikeittoLämmin kuskussalaatti paahdettujen juuresten kera
PunajuurisalaattiGluteenitonJouluKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurisalaatti
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Punaiset raasteherkut

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Ohra-punajuurisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Punajuurisalaatti jogurttikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Punajuurisalaatti piparjuurella

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Punajuurisalaatti appelsiinien kera