Punaiset raasteherkut

Joulun tuhtien ruokien rinnalla on mukava tarjota raikkaita kasvilisukkeita. Käytä punajuuriraasteeseen tuoreita punajuuria.

Ainekset

  • 6 annosta

Punajuuriraaste

  • 1 iso, tuore punajuuri
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria

Kaali-porkkanaraaste

  • 1/3 punakaalia
  • 1/3 keräkaalia
  • 1/3 porkkanaa
  • hieman majoneesia
  • hieman kermaviiliä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Punajuuriraaste: Kuori punajuuri ja raaste se karkeaksi raasteeksi. Voit heruttaa suolan avulla liian nesteen samalla tavalla kuin kurkusta tai munakoisosta. Sekoita punajuuriraaste ja ruokajogurtti, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

3. Kaali-porkkanaraaste: Raasta punakaali, keräkaali ja porkkana yleiskoneen raastinterällä. Kaada raasteen päälle tilkka kiehuvaa vettä niin, että kasvikset pehmenevät hieman. Kaada vesi pois ja purista raaste kuivaksi. Sekoita majoneesi ja kermaviili. Käytä kermaviiliä ja majoneesia säästeliäästi, sillä kastike on erittäin riittoisaa. Sekoita kastike raasteen joukkoon. Kastiketta tulee olla vain sen verran, että se sitoo raasteen kokoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!