Punaiset keitetyt päärynät

Jos haluat päärynöihin vielä enemmän väriä, voit fuskata ja lisää keittoliemeen hieman punaista elintarvikeväriä. Tee se siinä tapauksessa juuri ennen kuin lisäät päärynät.

Neljälle

  • 4 kiinteää päärynää
  • 5 dl vettä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • muutama tippa punaista elintarvikeväriä
  • ½ sitruuna
  • 2 tl kuivattua minttua

Valmistusohje

1. Sekoita vesi ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ilman kantta, kunnes liemi hieman sakenee. Lisää punaviini ja keitä ilman kantta. Huuhtele ja pese sitruuna hyvin, leikkaa kuoresta ohuita suikaleita terävällä veitsellä. Purista sitruunasta mehu. Lisää sitruunankuori, sitruunamehu ja minttu liemeen.

2. Kuori päärynät, mutta jätä varret paikalleen. Leikkaa pohjista ohuet viipaleet, niin että päärynät pysyvät pystyssä. Laita päärynät kattilaan ja keitä niitä punaviiniliemessä 10-15 minuuttia, kypsyydestä riippuen. Kokeile tikulla, että päärynät ovat lähes pehmeitä. Ota kattila liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä.

3. Nosta päärynät kattilasta ja laita ne kulhoon. Keitä lientä kokoon kuumalla liedellä ilman kantta, kunnes saat paksun, sakean sokeriliemen. Anna jäähtyä ja kaada liemi päärynöille. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.