Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaiset keitetyt päärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 kiinteää päärynää
  • 5 dl vettä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • muutama tippa punaista elintarvikeväriä
  • ½ sitruuna
  • 2 tl kuivattua minttua

Valmistusohje

1. Sekoita vesi ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ilman kantta, kunnes liemi hieman sakenee. Lisää punaviini ja keitä ilman kantta. Huuhtele ja pese sitruuna hyvin, leikkaa kuoresta ohuita suikaleita terävällä veitsellä. Purista sitruunasta mehu. Lisää sitruunankuori, sitruunamehu ja minttu liemeen.

2. Kuori päärynät, mutta jätä varret paikalleen. Leikkaa pohjista ohuet viipaleet, niin että päärynät pysyvät pystyssä. Laita päärynät kattilaan ja keitä niitä punaviiniliemessä 10-15 minuuttia, kypsyydestä riippuen. Kokeile tikulla, että päärynät ovat lähes pehmeitä. Ota kattila liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä.

3. Nosta päärynät kattilasta ja laita ne kulhoon. Keitä lientä kokoon kuumalla liedellä ilman kantta, kunnes saat paksun, sakean sokeriliemen. Anna jäähtyä ja kaada liemi päärynöille. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Jos haluat päärynöihin vielä enemmän väriä, voit fuskata ja lisää keittoliemeen hieman punaista elintarvikeväriä. Tee se siinä tapauksessa juuri ennen kuin lisäät päärynät.

Lisää aiheesta:

Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaMinttupäärynät ja vadelmakastikePäärynät roseeviinisäVasikanliemiPaprikakeitto ja maustepäärynätPuolukassa keitettyjä päärynöitä
PäärynätKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät
  • 15.02.202210:22
    Juustosalaatti

    Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa

  • 11.12.201816:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin glögimarinoidut päärynät

  • 30.11.201512:12
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarpone-piparkakkuvaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Punaviinissä marinoidut päärynät ja kanelijäätelö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gorgonzolapäärynät