Minttupäärynät ja vadelmakastike
Jos päärynät ovat pieniä, tarvitset annokseen kolme puolikasta. Isoja riittää 1-2. Halutessasi voit käyttää myös säilykepäärynöitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 pientä päärynää
- 6 ohutta minttusuklaapalaa (esimerkiksi After Eight)
- 50 g mantelimassaa
Sokeriliemi
- 3 dl sokeria
- 5 dl vettä
Vadelmakastike
- 1 litra vadelmia
- ½ dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Päälle
- 4 ananaskirsikkaa
Valmistusohje
1. Vadelmakastike: Soseuta vadelmat, sokeri ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi pois siemenet.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja halkaise päärynät pitkittäin. Kaiverra pois siemenkota. Keitä vedestä ja sokerista liemi. Anna kiehua noin viisi minuuttia, eli kunnes sokeri on sulanut. Keitä päärynät pehmeiksi sokeriliemessä.
3. Valuta päärynät lävikössä. Pane ne uuninkestävään vuokaan. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Täytä päärynänpuolikkaat massalla ja asettele päälle minttusuklaapalat. Paista uunissa 7-10 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti