Minttupäärynät ja vadelmakastike
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661502/landscape16_9/515/290/aab3f5a10d2b4baf30d538ca54c3b7d9/Lr/899333-3640.jpg)
Jos päärynät ovat pieniä, tarvitset annokseen kolme puolikasta. Isoja riittää 1-2. Halutessasi voit käyttää myös säilykepäärynöitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 pientä päärynää
- 6 ohutta minttusuklaapalaa (esimerkiksi After Eight)
- 50 g mantelimassaa
Sokeriliemi
- 3 dl sokeria
- 5 dl vettä
Vadelmakastike
- 1 litra vadelmia
- ½ dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Päälle
- 4 ananaskirsikkaa
Valmistusohje
1. Vadelmakastike: Soseuta vadelmat, sokeri ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi pois siemenet.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja halkaise päärynät pitkittäin. Kaiverra pois siemenkota. Keitä vedestä ja sokerista liemi. Anna kiehua noin viisi minuuttia, eli kunnes sokeri on sulanut. Keitä päärynät pehmeiksi sokeriliemessä.
3. Valuta päärynät lävikössä. Pane ne uuninkestävään vuokaan. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Täytä päärynänpuolikkaat massalla ja asettele päälle minttusuklaapalat. Paista uunissa 7-10 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka