Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punainen perunakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 500 g perunoita
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 purjo
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ½-1 maustemitta chiliä
  • 1 punainen paprika
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kokonaisia juustokuminan siemeniä
  • 1 yrttiliemikuutio
  • tuoretta basilikaa
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • 250 g vihreitä herneitä
  • 4 viipaletta tummaa leipää
  • 1 dl ruoanlaittojogurttia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista ja huuhdo purjo, leikkaa renkaiksi. Viipaloi valkosipuli.

2. Paista purjoa ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti. Ripottele päälle paprikajauhe ja chili. Lisää perunaviipaleet ja sekoita. Lisää vettä. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Suikaloi paprika. Pese sitruuna huolellisesti. Halkaise sitruuna ja suikaloi toisen puolikkaan kuori. Lisää keittoon paprika, tomaattipyree, juustokuminan siemenet, murustettu yrttiliemikuutio, basilika sekä suikaloitu sitruunankuori.

4. Keitä varovasti kannen alla 10 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja lisää vihreät herneet. Kuumenna kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Gazpacho ja avokado-kurkkusalaattiGlaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraPapumuhennosKikherne- ja lammaspataMarokkolainen pataPapu-paprikakeitto
PerunakeittoKeitotKananmunatonLaktoositonKasvisruokaGoGreenAlkuruoat

Keitä mehevä ja kuuma perunakeitto. Tee siitä pataruoan lailla voimakas ja täyttävä. Vihreät pakasteherneet antavat lisäproteiinia ja -rautaa. Tarjoile keitto tumman leivän ja jogurttinokareen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Soupe Parmentier krutonkien kanssa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Punainen perunakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Peruna-purjokeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Purjo-perunasosekeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Peruna-purjokeitto ja leipäkrutongit