Punainen perunakeitto

Keitä mehevä ja kuuma perunakeitto. Tee siitä pataruoan lailla voimakas ja täyttävä. Vihreät pakasteherneet antavat lisäproteiinia ja -rautaa. Tarjoile keitto tumman leivän ja jogurttinokareen kanssa.

Neljälle

  • 500 g perunoita
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 purjo
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ½-1 maustemitta chiliä
  • 1 punainen paprika
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kokonaisia juustokuminan siemeniä
  • 1 yrttiliemikuutio
  • tuoretta basilikaa
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • 250 g vihreitä herneitä
  • 4 viipaletta tummaa leipää
  • 1 dl ruoanlaittojogurttia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista ja huuhdo purjo, leikkaa renkaiksi. Viipaloi valkosipuli.

2. Paista purjoa ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti. Ripottele päälle paprikajauhe ja chili. Lisää perunaviipaleet ja sekoita. Lisää vettä. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Suikaloi paprika. Pese sitruuna huolellisesti. Halkaise sitruuna ja suikaloi toisen puolikkaan kuori. Lisää keittoon paprika, tomaattipyree, juustokuminan siemenet, murustettu yrttiliemikuutio, basilika sekä suikaloitu sitruunankuori.

4. Keitä varovasti kannen alla 10 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja lisää vihreät herneet. Kuumenna kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!