Provencelaiset tomaatit

Tämä on maukas lisuke niin lampaalle kuin naudanlihallekin. Käytä hieman kuivahtanutta, päivän vanhaa leipää.

Neljälle

  • 4 isoa tomaattia
  • 3 dl murustettua, vaaleaa leipää
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja koverra sisukset.

2. Hienonna tomaatin hedelmäliha ja sekoita se leivänmurujen, persiljan ja hienonnetun valkosipulin kanssa. Mausta. Lisää oliiviöljy, sekoita ja täytä tomaatit.

3. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.