Provencelaiset herkkusienet
Julkaistu
Tämän klassisen, ranskalaisen salaatin voit tarjoilla alkuruokana tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle-viidelle
- noin 500 g pieniä herkkusieniä
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
Kastike
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl vaaleaa dijonsinappia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita kastike.
2. Viipaloi sienet jos ne ovat suuria. Sekoita valkosipulin kanssa kulhossa, kaada päälle kastike. Anna vetäytyä.
3. Koristele mielellään persiljalla tai muilla tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo