Pot au feu lampaasta

Perinteinen ranskalainen pataruoka, pot-au-feu eli pata tulella sisältää aina lihaa, lihalientä ja juureksia. Tällä kertaa lammasta, mutta nauta sopii yhtä hyvin. Täydellistä talviruokaa.

Neljälle

  • 1 kg lammasta, lapaa
  • tai rintaa paloina
  • 1 l lihalientä
  • 6 kokonaista mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 2 sipulia lohkoina
  • 8-10 perunaa lohkoina
  • 3 porkkanaa paloina
  • ½ lanttu kuutioina
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kiehauta liha lihaliemessä, kuori vaahto ja lisää mausteet. Keitä hiljalleen 20 minuuttia.

2. Lisää sipuli ja juurekset. Keitä kunnes liha on mureaa. Sirota persiljasilppua pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!