Pot au feu lampaasta
Perinteinen ranskalainen pataruoka, pot-au-feu eli pata tulella sisältää aina lihaa, lihalientä ja juureksia. Tällä kertaa lammasta, mutta nauta sopii yhtä hyvin. Täydellistä talviruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg lammasta, lapaa
- tai rintaa paloina
- 1 l lihalientä
- 6 kokonaista mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl timjamia
- 2 sipulia lohkoina
- 8-10 perunaa lohkoina
- 3 porkkanaa paloina
- ½ lanttu kuutioina
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kiehauta liha lihaliemessä, kuori vaahto ja lisää mausteet. Keitä hiljalleen 20 minuuttia.
2. Lisää sipuli ja juurekset. Keitä kunnes liha on mureaa. Sirota persiljasilppua pinnalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa