Possupyyt oliivien kera
Vihreät oliivit pimentotäytteellä antavat lihapyille mukavasti suolaisuutta. Saat vaihtelua käyttämällä mustia oliiveja. Jos ostat oliivit kivellisinä, huomaat ne paljon maukkaammiksi, mutta joudut toki itse poistamaan kivet.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 600 g sikajauhelihaa
- 1 muna
- suolaa ja pippuria
- 1 purkki pimentotäytteisiä oliiveja
- paprikajauhetta
- 2-3 dl kanalientä
- ½ dl persiljasilppua
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri.
2. Muotoile munan kokoisia puikuloita ja työnnä jokaiseen kaksi oliivia. Puuteroi pyörykät ulkopuolelta paprikajauheella. Ruskista pyyt kauttaaltaan pannulla ja siirrä matalaan pataan.
3. Kaada päälle lihaliemi ja keitä hiljaa kannen alla noin 15 minuuttia. Sirottele päälle persiljasilppua tai muuta yrttivihreää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan