Possuohukaiset
Makean kirpeä puolukka ja suolainen liha antavat ohukaisille aivan erityisen maun. Taikina saa turvota muutaman tunnin ennen paistamista. Näihin ohukaisiin myös perheen pienimmät ihastuvat varmasti.
4 annosta
- 4 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 4 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 1 tl suolaa
- 200 g siankylkeä
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Lisää maito, kerma ja suola. Jätä taikina turpoamaan vähintään tunniksi. Leikkaa siankylki ohuiksi suikaleiksi ja ruskista rapeaksi.
2. Ruskista voi ohukaispannulla ja sekoita taikinaan. Nosta pannulle ruokalusikallinen lihasuikaleita paistinrasvoineen. Lisää kuumalle pannulla sen verran ohukaistaikinaa, että ohukainen on nimensä mukaan todella ohut. Kun taikinan pinta on hyytynyt, ohukaisen voi kääntää.
3. Toista niin monta kertaa kuin taikinaa riittää. Lado ohukaiset lautaselle ja pidä lautanen lämpimänä nostamalla se kuuman vesikattilan päälle. Tarjoa valmiit ohukaiset puolukkasurvoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Taivaallinen omenahillo
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa