Possuohukaiset

Makean kirpeä puolukka ja suolainen liha antavat ohukaisille aivan erityisen maun. Taikina saa turvota muutaman tunnin ennen paistamista. Näihin ohukaisiin myös perheen pienimmät ihastuvat varmasti.

4 annosta

  • 4 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 200 g siankylkeä
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Lisää maito, kerma ja suola. Jätä taikina turpoamaan vähintään tunniksi. Leikkaa siankylki ohuiksi suikaleiksi ja ruskista rapeaksi.

2. Ruskista voi ohukaispannulla ja sekoita taikinaan. Nosta pannulle ruokalusikallinen lihasuikaleita paistinrasvoineen. Lisää kuumalle pannulla sen verran ohukaistaikinaa, että ohukainen on nimensä mukaan todella ohut. Kun taikinan pinta on hyytynyt, ohukaisen voi kääntää.

3. Toista niin monta kertaa kuin taikinaa riittää. Lado ohukaiset lautaselle ja pidä lautanen lämpimänä nostamalla se kuuman vesikattilan päälle. Tarjoa valmiit ohukaiset puolukkasurvoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!