Possunfilee ja viherpippurikastike
Possun sisäfileetä on helppo muunnella erilaisilla mausteilla ja lisäkkeillä. Tässä viherpippuri antaa viehättävää terää, mutta ei ota kuitenkaan ylivaltaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1 kg porsaan sisäfileetä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 pieni sipuli silputtuna
- ½ dl lihalientä
- 3 dl punaviiniä
- 1 rkl viherpippuria
- 3 rkl persiljasilppua
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- voita paistamiseen
Lisäksi
- uuniperunoita
Valmistusohje
1. Kastike: Kuullota sipulisilppu pehmeäksi voissa kasarissa. Kaada joukkoon lihaliemi ja viini ja keitä kokoon, niin että 2/3 on jäljellä. Lisää viherpippurit ja persiljasilppu. Sekoita keskenään voi ja vehnäjauho palloksi ja vatkaa se kastikkeeseen. Keitä 10 minuuttia. Mausta.
2. Puhdista filee, mausta ja ruskista kauttaaltaan voissa. Alenna lämpöä ja paista liha kypsäksi pannulla, noin 20 minuuttia. Kääntele fileetä paistamisen aikana.
3. Viipaloi filee ja tarjoile kastikkeen ja uuniperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit