Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Portviinikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Portviinikastike sopii vaalealle lihalle ja linnunlihalle. Alkoholi kiehuu valmistuksen aikana pois, jäljelle jäävät viinin herkulliset aromit.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl portviiniä
  • 4 dl vaaleaa lihalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa. Paista salottisipuli voissa ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot. Kuumenna viini ja liemi kiehuvaksi toisessa kattilassa.

2. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle. Ohenna suurusta lämpimällä viiniliemellä vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia aina välillä sekoittaen. Siivilöi kastike. Tarjoile lämmitetystä kastikekulhosta. Kulhon lämmität helpoiten täyttämällä sen lämpimällä vedellä. Kuivaa kulho kunnolla ennen kuin kaadat sinne kastikkeen.

Lisää aiheesta:

Tillimuhennettua perunaa ja béchamelkastikePunaviinikastikeMerikrottia ja lohta sahramiriisin keraUlkofilee punaviinikastikkeessaKanafileet pehmeällä currykastikkeellaKalapullia unelmien kastikkeessa
KananmunatonLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Kananmunaton
  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Anun omenasose

  • 16.01.202314:37
    Leipä

    Tattaririeskat ja pinkki paputahna – helppo leipäohje ja pirteä lisuke!

  • 14.04.202208:27
    Hellapoliisi

    Kinder-jäätelö – tarvitset vain neljä ainesosaa!

  • 01.04.202213:34
    Suklaakakku

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku

  • 21.12.202114:54
    Uunijuurekset

    Uunijuurekset joulupöytään – helppo vaihtoehto joululaatikoille