Portviinikastike
Portviinikastike sopii vaalealle lihalle ja linnunlihalle. Alkoholi kiehuu valmistuksen aikana pois, jäljelle jäävät viinin herkulliset aromit.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl portviiniä
- 4 dl vaaleaa lihalientä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa. Paista salottisipuli voissa ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot. Kuumenna viini ja liemi kiehuvaksi toisessa kattilassa.
2. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle. Ohenna suurusta lämpimällä viiniliemellä vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia aina välillä sekoittaen. Siivilöi kastike. Tarjoile lämmitetystä kastikekulhosta. Kulhon lämmität helpoiten täyttämällä sen lämpimällä vedellä. Kuivaa kulho kunnolla ennen kuin kaadat sinne kastikkeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria