Portviinikastike

Portviinikastike sopii vaalealle lihalle ja linnunlihalle. Alkoholi kiehuu valmistuksen aikana pois, jäljelle jäävät viinin herkulliset aromit.

Neljälle

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl portviiniä
  • 4 dl vaaleaa lihalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa. Paista salottisipuli voissa ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot. Kuumenna viini ja liemi kiehuvaksi toisessa kattilassa.

2. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle. Ohenna suurusta lämpimällä viiniliemellä vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia aina välillä sekoittaen. Siivilöi kastike. Tarjoile lämmitetystä kastikekulhosta. Kulhon lämmität helpoiten täyttämällä sen lämpimällä vedellä. Kuivaa kulho kunnolla ennen kuin kaadat sinne kastikkeen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja