Portobello-pizza
Ihanista portobello-sienistä voi tehdä pizzaakin! Maistuu takuulla niin isoille kuin pienille ja sopii myös alkupalaksi tai noutopöydän yhdeksi herkuksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 4 isoa portobello-hattua
- nokare voita paistamiseen
- tilkka öljyä uunipannulle
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 4 viipaletta parmankinkkua
- 4 viipaletta tomaattia
- 1-2 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita grillivastus päälle. Esipaista sienihattuja paistinpannussa voissa pari minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Pane portobellot öljyttyyn uunivuokaan ylösalaisin. Levitä tomaattipyreetä sienihattujen sisäpinnalle. Päällystä kinkulla, tomaattiviipaleella ja juustoraasteella.
3. Gratinoi uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka