Porsaanseläkkeestä tulee todella maukasta, kun se saa muhia hitaasti uunissa hyvien mausteiden kera, pitkään matalalla lämmöllä. Silloin lihasta tulee ekstramureaa ja mehukasta, ja lihan maut ehtivät kehittyä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 ½ kg porsaanseläkettä
- 1 tl jauhettuja neilikoita
- 1 rkl salviaa
- 3 rkl margariinia
- 2 hillottua inkivääriä, hienonnettuna
- 10 pientä tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Pistele lihaan reikiä ja täytä ne inkiväärillä. Mausta liha joka puolelta suolalla, pippurilla ja neilikalla.
3. Laita liha uunivuokaan. Vaivaa margariini ja salvia yhteen ja levitä seos lihan päälle. Pistä lihaan paistolämpömittari.
4. Paista uunin keskiosassa kunnes sisälämpötila on 85 astetta. Valele lihaa välillä rasvalla.
5. Laita tomaatit lihan ympärille vuokaan viimeiseksi 20 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.