Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaankyljyksiä ja herkkusieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 4 porsaankyljystä
  • suolaa ja pippuria
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 salottisipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja kasviksia

Valmistusohje

1. Anna kyljysten lämmetä huoneenlämpöisiksi. Kuivaa talouspaperilla ja tee veitsellä viillot rasvareunaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja jaa ne neljään osaan hatusta varteen pois. Kuori ja hienonna salottisipuli. Huuhtele ja hienonna persilja.

3. Sulata kuumalla paistinpannulla nokare voita. Lisää herkkusienet ja kuullota, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hienonnettu salottisipuli ja kuullota, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon persilja ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sulata loppu voi ja paista kyljyksiä keskilämmöllä. Sopiva paistoaika on paksuudesta riippuen noin 4 minuuttia per puoli. Ota kyljykset pannulta ja annostele päälle ruskistetut herkkusienet.

Porsaankyljys on ykkössuosikki, kun valitaan lihaa pannulla paistettavaksi. Älä poista kyljysten rasvareunaa ennen paistamista, jotta lopputulos ei ole liian kuiva. Rasvareunan voi leikata pois, kun kyljykset ovat kypsiä.

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit naudan sisäpaististaJuurespyttipannu kantarellien ja munakokkelin kanssaLampaankyljykset juurespyttipannun ja ruusukaalin keraKyljykset sienikastikkeellaRydbergin pihvi keltuaisellaValkosipulibroileri kantarellien kera
PorsaankyljyksetKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset
  • 28.09.201707:27
    Omenat

    Paistettua omenaa ja possua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Homejuustokyljykset sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kyljykset curryn ja banaanin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paneroidut porsaankyljykset, ananassalsaa ja perunamuusia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaankyljykset saksanpähkinäkastikkeella