Porsaankyljyksiä ja herkkusieniä
Porsaankyljys on ykkössuosikki, kun valitaan lihaa pannulla paistettavaksi. Älä poista kyljysten rasvareunaa ennen paistamista, jotta lopputulos ei ole liian kuiva. Rasvareunan voi leikata pois, kun kyljykset ovat kypsiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 porsaankyljystä
- suolaa ja pippuria
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 salottisipuli
- 1 nippu persiljaa
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita ja kasviksia
Valmistusohje
1. Anna kyljysten lämmetä huoneenlämpöisiksi. Kuivaa talouspaperilla ja tee veitsellä viillot rasvareunaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja jaa ne neljään osaan hatusta varteen pois. Kuori ja hienonna salottisipuli. Huuhtele ja hienonna persilja.
3. Sulata kuumalla paistinpannulla nokare voita. Lisää herkkusienet ja kuullota, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hienonnettu salottisipuli ja kuullota, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon persilja ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Sulata loppu voi ja paista kyljyksiä keskilämmöllä. Sopiva paistoaika on paksuudesta riippuen noin 4 minuuttia per puoli. Ota kyljykset pannulta ja annostele päälle ruskistetut herkkusienet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta