Porsaankyljyksiä ja herkkusieniä
Porsaankyljys on ykkössuosikki, kun valitaan lihaa pannulla paistettavaksi. Älä poista kyljysten rasvareunaa ennen paistamista, jotta lopputulos ei ole liian kuiva. Rasvareunan voi leikata pois, kun kyljykset ovat kypsiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 porsaankyljystä
- suolaa ja pippuria
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 salottisipuli
- 1 nippu persiljaa
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita ja kasviksia
Valmistusohje
1. Anna kyljysten lämmetä huoneenlämpöisiksi. Kuivaa talouspaperilla ja tee veitsellä viillot rasvareunaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja jaa ne neljään osaan hatusta varteen pois. Kuori ja hienonna salottisipuli. Huuhtele ja hienonna persilja.
3. Sulata kuumalla paistinpannulla nokare voita. Lisää herkkusienet ja kuullota, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hienonnettu salottisipuli ja kuullota, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon persilja ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Sulata loppu voi ja paista kyljyksiä keskilämmöllä. Sopiva paistoaika on paksuudesta riippuen noin 4 minuuttia per puoli. Ota kyljykset pannulta ja annostele päälle ruskistetut herkkusienet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan