Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaanfileetä madeirakastikkeella ja ruusukaalilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile madeirakastiketta porsaanfileen kaveriksi - harva on pettynyt.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g porsaanfileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 150 g ruusukaalia
  • 1 porkkana

Madeirakastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl puolikuivaa madeiraa
  • 4 dl lihalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Madeirakastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja paista salottisipulia voissa ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita. Kuumenna madeira ja liemi kiehuvaksi toisessa kattilassa. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle, lisää madeiralientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla, anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoittele välillä. Siivilöi kastike.

2. Puhdista ruusukaalit, poista uloimmat lehdet ja leikkaa pois kannan uloin osa. Kuori porkkana ja leikkaa se tangoiksi. Keitä ruusukaalit ja porkkana.

3. Leikkaa porsaanfileestä pois jänteet ja rasva ja viipaloi se. Nuiji viipaleet ohuiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja paista tai grillaa 1 ½ minuuttia molemmin puolin. Paista vihannekset voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Suikalepihvit kantarellien keraKokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoaPorsaanfileetä madeirakastikkeessaHalstrattua kummeliturskaaAnkanrintaa viinimarjakastikkeessaHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
PorsaanfileeKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee