Porsaanfileetä madeirakastikkeella ja ruusukaalilla

Kokeile madeirakastiketta porsaanfileen kaveriksi - harva on pettynyt.

Neljälle

  • 600 g porsaanfileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 150 g ruusukaalia
  • 1 porkkana

Madeirakastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl puolikuivaa madeiraa
  • 4 dl lihalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Madeirakastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja paista salottisipulia voissa ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita. Kuumenna madeira ja liemi kiehuvaksi toisessa kattilassa. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle, lisää madeiralientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla, anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoittele välillä. Siivilöi kastike.

2. Puhdista ruusukaalit, poista uloimmat lehdet ja leikkaa pois kannan uloin osa. Kuori porkkana ja leikkaa se tangoiksi. Keitä ruusukaalit ja porkkana.

3. Leikkaa porsaanfileestä pois jänteet ja rasva ja viipaloi se. Nuiji viipaleet ohuiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja paista tai grillaa 1 ½ minuuttia molemmin puolin. Paista vihannekset voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat