Porsaanfileetä bearnaisekastikkeella ja parsakaalimoussella
Klassikko joka tilanteeseen – mieluiten juhlavaan tilaisuuteen. Parsakaalimousse on terveellinen lisuke. Tämä ruoka sopii hyvin seisovaan pöytään, jos asetat sen lämpölevylle.
Neljälle
- noin 600 g porsaanfileetä
- 1 pss valmista bearnaisekastiketta
- 2 rkl kermaa
- ½ tl rakuunaa
- hieman puristettua sitruunamehua
- 1 dl juustoraastetta
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Parsakaalimousse
- 250 g pakastettua parsakaalia
- 2 rkl kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Keitä parsakaalit kypsiksi, siivilöi ja purista vesi pois. Soseuta pyreeksi kerman kanssa, mausta.
3. Paloittele liha n. 2 ½ cm viipaleiksi, nuiji tai painele hieman litteämmiksi.
4. Mausta ja paista lihat muutama minuutti molemmin puolin, laita uunivadille.
5. Sekoita kastike ja kerma, mausta rakuunalla ja sitruunalla. Levitä kastike lihalle.
6. Ripottele päälle juusto, puuteroi paprikalla ja gratinoi nopeasti uunissa niin että kastike saa väriä.
7. Tarjoile moussen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka