Porsaanfilee appelsiinikastikkeessa

Kutsuillekin riittävän hieno ja kevyt porsaan sisäfileeruoka, jossa on runsaasti tuoksua ja makua. Kastike sopii myös muille sianliharuoille, kyljyksille ja porsaanpaistille.

Neljälle

  • 500 g porsaan sisäfileetä
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl puristettua appelsiinia
  • suolaa ja pippuria
  • mausteneilikkajauhetta
  • voita paistamiseen.

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista filee, mausta ja ruskista kauttaaltaan voissa pannulla. Jälkipaista sitä uunissa 15-20 minuuttia, kunnes se on läpikypsä. Pidä lämpimänä.

2. Vispaa pannu lihaliemellä. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, ohenna liha/paistoliemellä ja puristetulla appelsiinimehulla, keitä 10 minuuttia.

3. Raasta kuori puolikkaasta appelsiinista, suikaloi toinen puoli kuoresta. Ryöppää kuorisuikaleet nopeasti vedessä ja valuta. Viipaloi filee, sirota pinnalle kuoriraastetta ja ryöpätyt suikaleet. Tarjoile kastike ohessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.