Porotournedos riistakastikkeella
Sami Garam valmistaa isänpäivän kunniaksi maukkaan porotournedosin. Hurmaa isä tällä annoksella ja yhdistä siihen ihanat röstiperunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g poron ulkofileetä
- 100 g pekonia
- suolaa
- 2 dl demi-glasea
- 1 dl punaviiniä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- timjamia
- rosmariinia
- 2 katajanmarjaa
- 1 rkl pihlajanmarjahyytelöä
- 1 rkl mustaviinimarjahyytelöä
- tummaa kastikesuurustetta
Valmistusohje
Leikkaa liha noin kolmen sentin paloiksi ja kääri ne pekoniviipaleen sisään niin, että leikkauspinnat jäävät paljaiksi.
Ripottele kuumalle pannulle vähän suolaa ja paista tournedos-pihvit siinä molemmin puolin.
Anna lihojen vetäytyä foliokääreessä paistamisen jälkeen muutama minuutti.
Riistakastike:
Keitä aineksia, suurustetta lukuun ottamatta, vartista puoleen tuntiin. Siivilöi kastike sileäksi ja suurusta tarpeen mukaisesti. Tarkista maku ja lisää mausteita, jos haluat.
Kokeile poroherrkua
Makuja-reseptit RSS-feedinä. Klikkaa osoitteeseen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa