Porotournedos riistakastikkeella

Sami Garam valmistaa isänpäivän kunniaksi maukkaan porotournedosin. Hurmaa isä tällä annoksella ja yhdistä siihen ihanat röstiperunat.

Ainekset

  • 600 g poron ulkofileetä
  • 100 g pekonia
  • suolaa
  • 2 dl demi-glasea
  • 1 dl punaviiniä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • timjamia
  • rosmariinia
  • 2 katajanmarjaa
  • 1 rkl pihlajanmarjahyytelöä
  • 1 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • tummaa kastikesuurustetta

Valmistusohje

Leikkaa liha noin kolmen sentin paloiksi ja kääri ne pekoniviipaleen sisään niin, että leikkauspinnat jäävät paljaiksi.

Ripottele kuumalle pannulle vähän suolaa ja paista tournedos-pihvit siinä molemmin puolin.

Anna lihojen vetäytyä foliokääreessä paistamisen jälkeen muutama minuutti.

Riistakastike:

Keitä aineksia, suurustetta lukuun ottamatta, vartista puoleen tuntiin. Siivilöi kastike sileäksi ja suurusta tarpeen mukaisesti. Tarkista maku ja lisää mausteita, jos haluat.

Kokeile poroherrkua

Makuja-reseptit RSS-feedinä. Klikkaa osoitteeseen

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!