Porotournedos riistakastikkeella

Sami Garam valmistaa isänpäivän kunniaksi maukkaan porotournedosin. Hurmaa isä tällä annoksella ja yhdistä siihen ihanat röstiperunat.

Ainekset

  • 600 g poron ulkofileetä
  • 100 g pekonia
  • suolaa
  • 2 dl demi-glasea
  • 1 dl punaviiniä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • timjamia
  • rosmariinia
  • 2 katajanmarjaa
  • 1 rkl pihlajanmarjahyytelöä
  • 1 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • tummaa kastikesuurustetta

Valmistusohje

Leikkaa liha noin kolmen sentin paloiksi ja kääri ne pekoniviipaleen sisään niin, että leikkauspinnat jäävät paljaiksi.

Ripottele kuumalle pannulle vähän suolaa ja paista tournedos-pihvit siinä molemmin puolin.

Anna lihojen vetäytyä foliokääreessä paistamisen jälkeen muutama minuutti.

Riistakastike:

Keitä aineksia, suurustetta lukuun ottamatta, vartista puoleen tuntiin. Siivilöi kastike sileäksi ja suurusta tarpeen mukaisesti. Tarkista maku ja lisää mausteita, jos haluat.

Kokeile poroherrkua

Makuja-reseptit RSS-feedinä. Klikkaa osoitteeseen

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.