Porotournedos riistakastikkeella
Sami Garam valmistaa isänpäivän kunniaksi maukkaan porotournedosin. Hurmaa isä tällä annoksella ja yhdistä siihen ihanat röstiperunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g poron ulkofileetä
- 100 g pekonia
- suolaa
- 2 dl demi-glasea
- 1 dl punaviiniä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- timjamia
- rosmariinia
- 2 katajanmarjaa
- 1 rkl pihlajanmarjahyytelöä
- 1 rkl mustaviinimarjahyytelöä
- tummaa kastikesuurustetta
Valmistusohje
Leikkaa liha noin kolmen sentin paloiksi ja kääri ne pekoniviipaleen sisään niin, että leikkauspinnat jäävät paljaiksi.
Ripottele kuumalle pannulle vähän suolaa ja paista tournedos-pihvit siinä molemmin puolin.
Anna lihojen vetäytyä foliokääreessä paistamisen jälkeen muutama minuutti.
Riistakastike:
Keitä aineksia, suurustetta lukuun ottamatta, vartista puoleen tuntiin. Siivilöi kastike sileäksi ja suurusta tarpeen mukaisesti. Tarkista maku ja lisää mausteita, jos haluat.
Kokeile poroherrkua
Makuja-reseptit RSS-feedinä. Klikkaa osoitteeseen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Mokkapalat
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti