Poronpaistipihvi
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600 g poronpaistia
- suolaa
- pippuria
- öljyä
- 100 g voita
- 1 rkl katajanmarjaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 bataatti
- 2 sipulia
- suolaa
Valmistusohje
Sivele poronpaistista leikattuihin pihveihin ohut kerros öljyä ja grillaa kuumalla grillillä, nopeasti mediumiksi. Anna lihan vetäytyä folion suojassa ja leikkaa pihvi muutamiksi paloiksi. Tarjoa lisäksi katajanmarja-valkosipulivoita ja bataattiröstiä.
Aloita työskentely lisäkkeistä. Murskaa katajanmarja ja valkosipuli mahdollisimman sileäksi. Sekoita murska ja pehmennyt voi keskenään ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
Raasta kuorittu bataatti ja mausta raaste suolalla. Anna suolan imeä nestettä raasteesta ja sekoita mukaan pienennetty sipuli. Purista seoksesta tiukkoja palloja, jolloin nestettä lähtee pois ja painele pallot sitten pihvimäisiksi. Kypsennä grillitasolla useita kertoja käännellen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan