Poronpaistipihvi

Ainekset

  • 600 g poronpaistia
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  • 100 g voita
  • 1 rkl katajanmarjaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 bataatti
  • 2 sipulia
  • suolaa

Valmistusohje

Sivele poronpaistista leikattuihin pihveihin ohut kerros öljyä ja grillaa kuumalla grillillä, nopeasti mediumiksi. Anna lihan vetäytyä folion suojassa ja leikkaa pihvi muutamiksi paloiksi. Tarjoa lisäksi katajanmarja-valkosipulivoita ja bataattiröstiä.

Aloita työskentely lisäkkeistä. Murskaa katajanmarja ja valkosipuli mahdollisimman sileäksi. Sekoita murska ja pehmennyt voi keskenään ja anna maustua vähintään puoli tuntia.

Raasta kuorittu bataatti ja mausta raaste suolalla. Anna suolan imeä nestettä raasteesta ja sekoita mukaan pienennetty sipuli. Purista seoksesta tiukkoja palloja, jolloin nestettä lähtee pois ja painele pallot sitten pihvimäisiksi. Kypsennä grillitasolla useita kertoja käännellen.

Parhaat ruokaohjelmat