Poronkäristys possun kyljellä
Poronkäristys on tutuin pororuoka läpi Suomen. Kokeile kotona ihanaa ja helppotekoista pohjoisen herkkua Makuja-kokki Sami Garamin ohjeella.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 700 g poronkäristyslihaa
- 100 g possun kylkeä
- suolaa
- puolukkasurvetta
- 1,5 kg puikulaa
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- suolakurkkua
Valmistusohje
Käristä kuutioitua possunkylkeä padan pohjalla, kunnes siitä irtoaa rasva.
Pidä lämpö sen verran mietona, ettei rasva pala pohjaan. Lisää jäiset käristyslihasuikaleet ja käristä niitä, kunnes neste on haihtunut.
Kaada pataan vettä ja mausta käristys suolalla. Anna hautua pari tuntia hiljaa kiehuen.
Tarjoa poronkäristys puolukkasurveen, suolakurkkujen ja runsaalla voilla aateloidun puikulaperunasoseen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa