Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Poronkäristys possun kyljellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Poronkäristys on tutuin pororuoka läpi Suomen. Kokeile kotona ihanaa ja helppotekoista pohjoisen herkkua Makuja-kokki Sami Garamin ohjeella.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 700 g poronkäristyslihaa
  • 100 g possun kylkeä
  • suolaa
  • puolukkasurvetta
  • 1,5 kg puikulaa
  • 200 g voita
  • 2 dl maitoa
  • suolakurkkua

Valmistusohje

Käristä kuutioitua possunkylkeä padan pohjalla, kunnes siitä irtoaa rasva.

Pidä lämpö sen verran mietona, ettei rasva pala pohjaan. Lisää jäiset käristyslihasuikaleet ja käristä niitä, kunnes neste on haihtunut.

Kaada pataan vettä ja mausta käristys suolalla. Anna hautua pari tuntia hiljaa kiehuen.

Tarjoa poronkäristys puolukkasurveen, suolakurkkujen ja runsaalla voilla aateloidun puikulaperunasoseen kera.

Lisää aiheesta:

Maijan Vitello tonnatoRiistakäristystä ja pastaaMeri-Lapin karitsaaInkivääripaisti hapankaalin keraPoronkäristystä ja kantarellejaPaahdettu poronfilee
PoronkäristysKananmunatonMakujaGluteenitonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronkäristys
  • 24.09.202115:30
    Viiden jälkeen

    Kim Mikkolan Poro XO

  • 18.02.201300:00
    Riista

    Riistakäristystä ja pastaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riistakäristyspannu kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronkäristyspata herkkusienten kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronkäristys sienten ja punasipulin kera