Poronkäristys possun kyljellä

Poronkäristys on tutuin pororuoka läpi Suomen. Kokeile kotona ihanaa ja helppotekoista pohjoisen herkkua Makuja-kokki Sami Garamin ohjeella.

Ainekset

  • 700 g poronkäristyslihaa
  • 100 g possun kylkeä
  • suolaa
  • puolukkasurvetta
  • 1,5 kg puikulaa
  • 200 g voita
  • 2 dl maitoa
  • suolakurkkua

Valmistusohje

Käristä kuutioitua possunkylkeä padan pohjalla, kunnes siitä irtoaa rasva.

Pidä lämpö sen verran mietona, ettei rasva pala pohjaan. Lisää jäiset käristyslihasuikaleet ja käristä niitä, kunnes neste on haihtunut.

Kaada pataan vettä ja mausta käristys suolalla. Anna hautua pari tuntia hiljaa kiehuen.

Tarjoa poronkäristys puolukkasurveen, suolakurkkujen ja runsaalla voilla aateloidun puikulaperunasoseen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.