Pörkölt
Unkarilainen porsaanlihakastike, pörkölt ja galuskat tuovat tuulahduksen pustalta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g porsaan suikalepaistia
- 2 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 3 rkl paprikajauhetta
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 4 rkl öljyä
- 2 lihaliemikuutiota
- mustapippuria
- 1 dl smetanaa
Valmistusohje
Suikaloi liha ja kuutioi sipuli ja valkosipuli.
Lämmitä öljyä padan pohjalla ja lisää joukkoon sipulit ja lihat. Ruskista kevyesti. Lisää joukkoon paprikajauhe, tomaattipyree ja mustapippuria.
Ruskista edelleen varoen, etteivät mausteet pala pohjaan. Lisää lihaliemikuutiot ja vettä ja hauduta kunnes lihasuikaleet ovat pehmenneet.
Aikaa kuluu tunnin verran riippuen lihan laadusta.
Lisää kastikkeeseen aivan lopuksi smetanaa.
Tarjoa makaronin tai galuskojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti