Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanaruudut

Julkaistu 10.01.2014 10:14

Porkkanaruudut maistuvat aamupalana, välipalana tai iltapalana. Sopii mainiosti myös keittoruokien seuraksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Porkkanaruudut, uunipellillinen

  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • 1 rkl siirappia tai sokeria
  • 250 g porkkanasosetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa tai timjamia
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita

Valmistusohje

Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja siirappi tai sokeri. Lisää porkkanasose, suola, rakuuna tai timjami ja lopuksi vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kohota 30 minuuttia ja paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Leikkaa ruuduiksi ja nosta tarjolle.

Lisää aiheesta:

Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivallaOmenapannukakku ohrajauhoilla ja leseseoksellaOmenakakku punaisista omenoistaAamiaissarvetHellapoliisin porkkanakakkuGluteeniton omenakakku
LeipäKananmunatonLaktoositonPäivän reseptiKasvisruokaHellapoliisiNopeat ja helpotLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä