Porkkanaruudut

Porkkanaruudut maistuvat aamupalana, välipalana tai iltapalana. Sopii mainiosti myös keittoruokien seuraksi.

Porkkanaruudut, uunipellillinen

  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • 1 rkl siirappia tai sokeria
  • 250 g porkkanasosetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa tai timjamia
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita

Valmistusohje

Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja siirappi tai sokeri. Lisää porkkanasose, suola, rakuuna tai timjami ja lopuksi vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kohota 30 minuuttia ja paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Leikkaa ruuduiksi ja nosta tarjolle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!