Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Ainekset

  • 250 g porkkanaa
  • 1 dl Keiju Juokseva rypsiöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 3 kpl kananmunaa
  • 3.25 dl sämpyläjauhoja (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 0.5 dl tomusokeria
  • 0.5 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa 25-26 cm:n tasapohjainen vuoka leivinpaperilla.

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen pullomargariini ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat ja sekoita hyvin (ei tarvitse vatkata vaahdoksi). Lisää porkkanaraaste ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.

Tarjoa sellaisenaan tai tee pinnalle kuorrutus. Sekoita tomusokeriin vähitellen sitruunamehua (teelusikalla). Kun seos on jämäkän juoksevaa, vatkaa vielä hetki. Tiputtele kuorrutusta kakun pinnalle.

Koristele pinta sitruunan kuorisuikaleilla tai porkkanalastuilla.

Helppo porkkanakakku kevyempänä versiona. Tee kuorrutuksella tai ilman. Kakusta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 168 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Lisää aiheesta:

Antti Vahteran toscakakkuAvokado-suklaakakkuMustikkapiirakka kevyt ja helppo reseptiMansikka-rahkahyytelökakkuKeventäjien RunebergintortutGluteeniton omenapiirakka
PorkkanakakkuKevytKrista KupariharjuKeventäjätJuhlatNopeat ja helpotVideoreseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku
  • 18.12.202010:41
    Juustokakku

    Puolukka-kinuskijuustokakku – suussa sulava juustokakku porkkanakakkupohjalla

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Katjan rohkean rakastajan porkkanaleivokset

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Pääsiäisen porkkanakakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkanakakku appelsiinimarmeladilla

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Porkkana-punajuurikakku