Porkkanakakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664316/landscape16_9/515/290/bac5cec3be7ce0262cbb33f60b512d10/oQ/porkkanakakku-11317.jpg)
Helppo porkkanakakku kevyempänä versiona. Tee kuorrutuksella tai ilman. Kakusta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 168 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 250 g porkkanaa
- 1 dl Keiju Juokseva rypsiöljyä
- 1 dl sokeria
- 3 kpl kananmunaa
- 3.25 dl sämpyläjauhoja (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 0.5 dl tomusokeria
- 0.5 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa 25-26 cm:n tasapohjainen vuoka leivinpaperilla.
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen pullomargariini ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat ja sekoita hyvin (ei tarvitse vatkata vaahdoksi). Lisää porkkanaraaste ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.
Tarjoa sellaisenaan tai tee pinnalle kuorrutus. Sekoita tomusokeriin vähitellen sitruunamehua (teelusikalla). Kun seos on jämäkän juoksevaa, vatkaa vielä hetki. Tiputtele kuorrutusta kakun pinnalle.
Koristele pinta sitruunan kuorisuikaleilla tai porkkanalastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka