Porkkanakakku
Helppo porkkanakakku kevyempänä versiona. Tee kuorrutuksella tai ilman. Kakusta riittää 12 annosta. Energiapitoisuus: 168 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 250 g porkkanaa
- 1 dl Keiju Juokseva rypsiöljyä
- 1 dl sokeria
- 3 kpl kananmunaa
- 3.25 dl sämpyläjauhoja (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 0.5 dl tomusokeria
- 0.5 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa 25-26 cm:n tasapohjainen vuoka leivinpaperilla.
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen pullomargariini ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat ja sekoita hyvin (ei tarvitse vatkata vaahdoksi). Lisää porkkanaraaste ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.
Tarjoa sellaisenaan tai tee pinnalle kuorrutus. Sekoita tomusokeriin vähitellen sitruunamehua (teelusikalla). Kun seos on jämäkän juoksevaa, vatkaa vielä hetki. Tiputtele kuorrutusta kakun pinnalle.
Koristele pinta sitruunan kuorisuikaleilla tai porkkanalastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta