Porkkana-gazpacho

Tuoreet yrtit kruunaavat Garpachon ja öljy saa tämän herkun suorastaan kiiltämään.

Ainekset

  • 1 l tomaattimehua
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 30 g varsiselleriä
  • 50 g purjoa
  • 1 paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta basilikaa ja persiljaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl öljyä
  • 10 tippaa tabascoa
  • suolaa
  • patonkia

Valmistusohje

Leikkaa kasvikset terävällä veitsellä, lihamyllyllä tai tehosekoittimella hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään, lisää tomaattimehu ja ohenna tarvittaessa vedellä.

Mausta tuoreilla yrteillä, suolalla, viinietikalla ja tabascolla ja kiillota lopuksi öljyllä.

Anna keiton maustua kylmässä ainakin tunnin verran.

Tarjoa lisäksi tuoretta patonkia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!