Porkkana-gazpacho
Tuoreet yrtit kruunaavat Garpachon ja öljy saa tämän herkun suorastaan kiiltämään.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l tomaattimehua
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 30 g varsiselleriä
- 50 g purjoa
- 1 paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- tuoretta basilikaa ja persiljaa
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl öljyä
- 10 tippaa tabascoa
- suolaa
- patonkia
Valmistusohje
Leikkaa kasvikset terävällä veitsellä, lihamyllyllä tai tehosekoittimella hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään, lisää tomaattimehu ja ohenna tarvittaessa vedellä.
Mausta tuoreilla yrteillä, suolalla, viinietikalla ja tabascolla ja kiillota lopuksi öljyllä.
Anna keiton maustua kylmässä ainakin tunnin verran.
Tarjoa lisäksi tuoretta patonkia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa