Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkana-fetajuustopiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lukijat toivoivat Leivontanurkkaan lisää kevennettyjä reseptejä. Tässäpä siis maistuva ja makumaailmaltaan mielenkiintoinen piirakka kokeiltavaksi.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 halkaisijaltaan n. 28-30 cm piirakkavuoka

Pohja

  • 2 dl Myllyn Paras Pikakaura + Kuituhiutaleita
  • 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200g maitorahkaa (1 tlk)
  • 75g voi- tai margariinisulaa
  • 1 muna

Täyte

  • 2-3 porkkanaa raasteena (n. 250 g)
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 rkl rakuunaa
  • 200g kevyt feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
  • 1 tlk kermaviiliä tai kevyt hapankermaa (créme fraîche)
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Porkkanasta ja fetasta saa aikaan jännittävän yhdistelmän makeaa ja suolaista. Moni on ihastunut tähän piirakkaan, sillä se on kevyt, mutta kuitenkin erittäin maistuva.

Esikypsennä ensin piirakan pohjaa, lisää sitten täyte ja paista kypsäksi.

Pohja:

Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää rahka, sula rasva ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kypsymään 200-asteisen uunin keskitasolle 15 minuutiksi.

Täyte:

Valmista pohjan esikypsyessä täyte, kuullottamalla porkkanaraaste ja sipuli paistinpannulla tai kasarissa. Lisää siihen hunaja, suola ja rakuuna. Anna seoksen pehmentyä hetki. Ota seos pois hellalta, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon loput täytteen aineet.

Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka paistamista vielä 15-25 min, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan laakeus.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Pinaattipiirakka, gluteenitonVuohenjuusto-kinkkupiirakkaBritan katkarapupiirakkaSavulohipiiras á la HellapoliisiJuhlien riistapiirakkaBroileripiirakka
FetapiirakkaKevytKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Fetapiirakka
  • 25.12.202409:00
    Suolaiset piirakat

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Feta-sipuli-tomaattipiiraat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Porkkana-fetajuustopiirakka

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Pinaatti-fetapiirakka (gluteeniton)

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla