Pizzasämpylät
Näppärät pizzasämpylät ovat kuin luotuja helpoiksi välipaloiksi tai pikkusuolaiseksi tarjottavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 1 hiiva
- 1 tl suolaa
- 4 dl vettä
- 1 dl tomaattimurskaa
- 4 rkl extra virgine oliiviöljyä
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 5 aurinkokuivattua tomaattia
- 8-10 dl vehnäjauhoja
- 1 dl juustoraastetta
- 100 g palvikinkkua
Valmistusohje
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää tomaattimurska, oliiviöljy ja oregano. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja lisää nesteeseen.
Vaivaa vehnäjauhot mukaan ja jätä taikina nousemaan pyyhkeen alla. Kun se on noussut hyvin, leikkaa taikinasta tasakokoisia paloja ja leivo ne ohuiksi kiekoiksi, kuin pieniksi pizzapohjiksi.
Levitä juustoraastetta ja suikaloitua kinkkua pohjille ja taittele ne nyyteiksi. Käännä nyytit pellille nousemaan ja peitä jälleen pyyhkeellä. Sivele pinta vielä kevyesti öljyllä ja paista sämpylät kypsiksi 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje