Pizzasämpylät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676734/landscape16_9/515/290/670243ddbbe641e0772512748b880ca2/PQ/924123-2286.jpg)
Näppärät pizzasämpylät ovat kuin luotuja helpoiksi välipaloiksi tai pikkusuolaiseksi tarjottavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 1 hiiva
- 1 tl suolaa
- 4 dl vettä
- 1 dl tomaattimurskaa
- 4 rkl extra virgine oliiviöljyä
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 5 aurinkokuivattua tomaattia
- 8-10 dl vehnäjauhoja
- 1 dl juustoraastetta
- 100 g palvikinkkua
Valmistusohje
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää tomaattimurska, oliiviöljy ja oregano. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja lisää nesteeseen.
Vaivaa vehnäjauhot mukaan ja jätä taikina nousemaan pyyhkeen alla. Kun se on noussut hyvin, leikkaa taikinasta tasakokoisia paloja ja leivo ne ohuiksi kiekoiksi, kuin pieniksi pizzapohjiksi.
Levitä juustoraastetta ja suikaloitua kinkkua pohjille ja taittele ne nyyteiksi. Käännä nyytit pellille nousemaan ja peitä jälleen pyyhkeellä. Sivele pinta vielä kevyesti öljyllä ja paista sämpylät kypsiksi 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka