Pizzapohja

Aidon italialaisen pizzan tunnistaa pohjasta, jonka tulee olla juuri sopivan ohut ja rapea. Pizzan voi täyttää oman makunsa mukaan vaikkapa kinkulla, katkaravuilla tai kasviksilla.

Ainekset

  • 2,5 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 25 g hiivaa
  • 7-8 dl jauhoja
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Kinkkupizza

  • tomaattikastiketta
  • parmankinkkua siivuina
  • juustoraastetta

Katkarapupizza

  • vihreää pestokastiketta
  • katkarapuja
  • juustoraastetta

Kasvispizza

  • tomaattikastiketta
  • latva-artisokan sydämiä
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • punasipulia
  • herkkusieniä
  • juustoraastetta

Pizza Margherita

  • tomaattikastiketta
  • tuoreita tomaatteja siivuina
  • mozzarellaa

Valmistusohje

Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Laita kuusi desiä jauhoja laakeaan astiaan ja kaiva jauhojen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan hiivaseos ja oliiviöljy. Alusta taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten. Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa.

Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa vähintään tunti.

Kauli valmis taikina kahdeksi pyöreäksi pizzaksi tai yhdeksi pellilliseksi. Levitä kastike pizzpohjalle tasaisesti lusikalla. Asettele päälle täytteet ja juusto. Paista 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat ovat saaneet väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.