Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizzapohja

Julkaistu 10.04.2013 16:35
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kananmunaton

Ainekset

  • 2,5 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 25 g hiivaa
  • 7-8 dl jauhoja
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Kinkkupizza

  • tomaattikastiketta
  • parmankinkkua siivuina
  • juustoraastetta

Katkarapupizza

  • vihreää pestokastiketta
  • katkarapuja
  • juustoraastetta

Kasvispizza

  • tomaattikastiketta
  • latva-artisokan sydämiä
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • punasipulia
  • herkkusieniä
  • juustoraastetta

Pizza Margherita

  • tomaattikastiketta
  • tuoreita tomaatteja siivuina
  • mozzarellaa

Valmistusohje

Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Laita kuusi desiä jauhoja laakeaan astiaan ja kaiva jauhojen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan hiivaseos ja oliiviöljy. Alusta taikinaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten. Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa.

Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa vähintään tunti.

Kauli valmis taikina kahdeksi pyöreäksi pizzaksi tai yhdeksi pellilliseksi. Levitä kastike pizzpohjalle tasaisesti lusikalla. Asettele päälle täytteet ja juusto. Paista 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat ovat saaneet väriä.

Aidon italialaisen pizzan tunnistaa pohjasta, jonka tulee olla juuri sopivan ohut ja rapea. Pizzan voi täyttää oman makunsa mukaan vaikkapa kinkulla, katkaravuilla tai kasviksilla.

Lisää aiheesta:

Napolilaistyylinen pizzaMinipizzatPinjanmakuinen fetajuusto-parsakaalipiirasPizza joulukinkustaPizzapohjaHelppo kantarelli-kinkkupitsa
PizzapohjaKasvisruokaSuolaiset leivonnaisetLiharuokaKananmunatonVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizzapohja
  • 31.03.201610:07
    Pizza

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)

  • 18.02.201300:00
    Pizza

    Gluteeniton pizzapohja

  • 22.10.201308:37
    Kananmunaton

    8 pizzapohjaa á la Jan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Pizzataikina

  • 18.02.201300:00
    Pizza

    Mamma Giulian pizzataikina