Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizza verde

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kasvispizza maistuu muillekin kuin vegetaristeille, kokeile vaikka. Tämä versio kruunataan tuoreilla rucolanlehdillä paistamisen jälkeen.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 25 g hiivaa
  • 2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 7 dl erikoisvehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 50 g mozzarellaa viipaleina
  • 1/2 dl hienonettua persiljaa
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • suolaa ja mustapippuria jauhettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 10 rucolanlehteä

Valmistusohje

1. Taikina: liuota hiiva neljännekseen kädenlämpöisestä vedestä. Lisää 2 rkl jauhoa ja sekoita tasaiseksi. Anna nousta leivinliinan alla 30 minuuttia. Muotoile työlaudalle 6 dl:sta (loput jäävät leivontaan) jauhoja keko, jonka keskellä on mahdollisimman syvä kraateri. Kaada alkutaikina, suola ja loput vedestä syvennykseen. Työstä ainekset yhteen hyvin jauhotetuilla käsillä ja vaivaa taikinaa kunnolla ainakin 10 minuuttia. Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan, pyöritä ne palloiksi ja anna nousta leivinliinan alla noin kaksi tuntia.

2. Lämmitä uuni 275 asteeseen. Tee kustakin pallosta pizzapohja: vaivaa ensin muutama minuutti, sitten taputtele ja painele kämmenellä, kunnes saat ohuen, pyöreän levyn.

3. Valuta mozzarella kunnolla. Voit vielä kaulia levyjä niin, että niihin muodostuu hieman paksumpi reuna, cornicione. Levitä mozzarellaviipaleet taikinalevyille, mutta jätä reunasta 2 cm peittämättä. Jaa pizzoille muut ainekset, paitsi rucolanlehdet. Ripottele suolaa ja pippuria ja valuta kaiken päälle runsaalla kädellä öljyä. Paista uunissa ylätasolla noin 8 minuuttia. Ripottele rucolat pizzojen pinnalle ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Pizza CalzoneM. J. PizzaPizzaa pepperonilla ja ananaksellaPizza savukinkulla ja ananaksellaPizzaa pepperoneillaPizza Marinara
KasvispizzaSuolaiset leivonnaisetKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispizza
  • 18.02.201300:00
    Pizzapohja

    Mamma Giulian pizzataikina

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Tomaatti-mozzarella-leipäpitsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pizzaa parsalla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tuoretomaattipizza

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Pizza verde