Pizza verde
Kasvispizza maistuu muillekin kuin vegetaristeille, kokeile vaikka. Tämä versio kruunataan tuoreilla rucolanlehdillä paistamisen jälkeen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 25 g hiivaa
- 2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
- 7 dl erikoisvehnäjauhoa
- 1 tl suolaa
Täyte
- 50 g mozzarellaa viipaleina
- 1/2 dl hienonettua persiljaa
- 1 rkl kapriksia
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- suolaa ja mustapippuria jauhettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 10 rucolanlehteä
Valmistusohje
1. Taikina: liuota hiiva neljännekseen kädenlämpöisestä vedestä. Lisää 2 rkl jauhoa ja sekoita tasaiseksi. Anna nousta leivinliinan alla 30 minuuttia. Muotoile työlaudalle 6 dl:sta (loput jäävät leivontaan) jauhoja keko, jonka keskellä on mahdollisimman syvä kraateri. Kaada alkutaikina, suola ja loput vedestä syvennykseen. Työstä ainekset yhteen hyvin jauhotetuilla käsillä ja vaivaa taikinaa kunnolla ainakin 10 minuuttia. Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan, pyöritä ne palloiksi ja anna nousta leivinliinan alla noin kaksi tuntia.
2. Lämmitä uuni 275 asteeseen. Tee kustakin pallosta pizzapohja: vaivaa ensin muutama minuutti, sitten taputtele ja painele kämmenellä, kunnes saat ohuen, pyöreän levyn.
3. Valuta mozzarella kunnolla. Voit vielä kaulia levyjä niin, että niihin muodostuu hieman paksumpi reuna, cornicione. Levitä mozzarellaviipaleet taikinalevyille, mutta jätä reunasta 2 cm peittämättä. Jaa pizzoille muut ainekset, paitsi rucolanlehdet. Ripottele suolaa ja pippuria ja valuta kaiken päälle runsaalla kädellä öljyä. Paista uunissa ylätasolla noin 8 minuuttia. Ripottele rucolat pizzojen pinnalle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan